Jump to content

Općina uništila pristupni puta


MZ1995

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć i savjet za sljedeći slučaj. Naime, Općina je prije 10 godina proširila cestu i podigla visinski zid do 3m od naše parcele do ceste. Prije tog proširenja i povećanja zida parcela je imala svoj zaseban ulaz s manjom padinom gdje je npr. auto moglo proći. Taj put više ne postoji, dakle slikovito rečeno parceli se može pristupiti jedino slijetanjem aviona. Sve nadležne institucije nas upućuju u općinu i savjetuju dogovor sa načelnikom. Međutim načelnik ne pokazuje interes za riješavanje problema, dapače poriče da je općina proširenjem ceste narušila put. Koja su naša prava i izgledi da sami ne financiramo troškove izgradnje ceste? Postoji li opcija da se u dogovoru sa tri susjedne parcele koje su također građevna zemljišta dogovorimo da dio zemlje koji je potreban za izgradnju puta poklonimo općini u svrhu javnog dobra te nam u tom slučaju općina financira put? Imamo saznanja da općine blizu ove općine financiraju takve situacije i puno više ne bi li se potakla izgradnja kuća na njihovom području. 

uređeno: od Borbena7
Dužina naslova; osobni podatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Općina uništila pristupni puta
prije 19 sati , MZ1995 je napisao:

Postoji li opcija da se u dogovoru sa tri susjedne parcele koje su također građevna zemljišta dogovorimo da dio zemlje koji je potreban za izgradnju puta poklonimo općini u svrhu javnog dobra te nam u tom slučaju općina financira put?

Ovo je uvijek moguće predložiti Općini. No imaju li trenutno sredstava za to i kada bi ih mogli imati da se to napravi, to je već drugo pitanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 godina tadašnji načelnik je obeća sam popravit štetu. Međutim zbog svadbe sina jednog od tada zaposlenika općine put se nije napravio. Nisu htjeli strojeve na ulici koja vodi do njihove kuće.Kad smo išli u općinu njihov pravnik je rekao da svi znaju za taj problem i da bi načelnik trebao izaći u susret bez obzira što su se prije 10 godina o tome izjasnili samo usmenim putem. Možemo li se voditi i predugovornom odgovornošću, odnosno vršili su se pregovori bez namjere da se ugovor sklopi tj. odustajanje bez osnovana razloga?Zmljište o kojem pričam je djedova darovnica meni,sada imam pravni interes (gradnja obiteljske kuće). 

uređeno: od MZ1995
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sumnjam u uspjeh toga. Morali bi ste za početak dokazati da se radilo o pregovorima koji su prethodili sklapanju ugovora, a kako isti prema ZOO ne obvezuju, kao drugo to da suprotno načelu savjesnosti i poštenja nije bilo prave namjere sklapanju ugovora. Na kraju, čak i kad bi ste to dokazali tražbina (zahtjev za određenim davanjem ili činjenjem) naknade štete zastarjeva za tri godine od saznanja za štetu (subjektivni rok) te u svakom slučaju 5 godina otkad je šteta nastala (objektivni rok).  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija