Jump to content

Pogrešno prezime u presudi o utvrđivanju vlasništva


anonimno

Preporučene objave

Posjedujem Presudu nadležnog suda o utvrđivanju vlasništva u kojoj je pogrešno napisano prezime jednog od bivših vlasnika čest.zemlje.

Kako je isto ishodovao odvjetnik,a na temelju sporazumnog ugovora o zamjeni čest.zemlje između mene i 3 vlasnika. Zauzvrat sam platila sve troškove geodeta, dala istu kvadraturu zemlje drugoj strani.

on ju je i predao na knjiženje. Nakon više mojih odlazaka u Zemlj.-knjižni i vremena od3 godine tek sada su mi rekli da se ista ne može provesti odnosno knjižiti jer je u istoj napisano krivo prezime jednog od bivših vlasnika.

 

Napominjem da i u ugovoru o zamjeni zemlje koje je sastavljao njihov odvjetnik nije ispravno napisano prezime, a kad sam se obratila ljudima s kojima sam potpisivala ugovor o zamjeni djela čest.zemlje oni nisu ponovo voljni ništa potpisivati, jer im je žao što su ulazili u navedene pravne radnje zamjene.

 

Kakav je postupak i ishod, s obzirom da se i lokacijska i ovo knjiženje već vuče oko 3 godine.

NAPOMINJEM A SAM U POSTUPKU ZA DOBIVANJE LOKACIJSKE DOZVOLE.

Posebno me zanima da li su se oni mogli knjižit na moj dio čest.zemlje i da li postoji mogućnost da ostvarim svoja prava koja sam doista pošteno platila.

 

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li se iz dokumenata na temelju kojih je sud donio presudu može vidjeti da li se doista radi o pogrešci?

Dakle, da li je osoba negdje navedena s točnim prezimenom, a kasnije s pogrešnim, ili je cijelo vrijeme korišteno pogrešno prezime? Da li su potpisi osobe dovoljno čitljivi da se nedvojbeno može pročitati pravilno prezime?

 

Ako je tako, možete tražiti ispravak presude prema čl. 342 Zakona o parničnom postupku:

 

Ispravljanje presude

Članak 342.

Pogreške u imenima i brojevima, i druge očite pogreške u pisanju i računanju, nedostatke u obliku i nesuglasnost prijepisa presude s izvornikom ispravit će sudac pojedinac odnosno predsjednik vijeća u svako doba. Ispravljanje će se obaviti posebnim rješenjem i unijeti na kraju izvornika, a strankama će se dostaviti prijepis rješenja. Ako između izvornika i prijepisa presude postoji nesuglasnost u pogledu kakve odluke u izreci presude, strankama će se dostaviti ispravljeni prijepis presude s naznakom da se tim prijepisom presude zamjenjuje prijašnji prijepis presude. U takvu slučaju rok za izjavljivanje pravnog lijeka u pogledu ispravljenog dijela presude teče od dana dostave ispravljenog prijepisa presude. O ispravljanju presude sud može odlučiti bez saslušanja stranaka.

 

Dakle, zatražite ispravak.

 

Ako je pak pogrešno prezime dosljedno korišteno i nije očigledno da se radi o pogrešci, bojim se da vas čeka složeniji postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija