Jump to content

Ajmo današnji (25.1.) polagači!


iva_na

Preporučene objave

Dakle, pitanja sam već objavila pod "pitanja 25.01.".

Rado dijelim iskustva jer znam koliko su meni značili postovi o tome pred ispit. generalno - nastojte sami sebi osigurati pozitivan stav i pričajte viceve ili sl, između ispita. Cura koja je sa mnom polagala mi je doslovno zahvalila na mojim zezancijama između ispita jer joj je to dalo nužnu opuštenost.

Svi ispitivači su izvrsni. Nitko nema namjeru baciti vas, nije kao odgovaranje na faxu.Možda nije loše ući prvi iz grupe odgovarati (doduše kod nas se samo EU polagalo pojedinačno), i nije loše sjesti na neku prvu stolicu (lijevo ili desno), Prve obično pita opću definiciju ili nabrajanje (npr.što je ustav, trodioba vlasti, što je upravni postupak, nabroji načela up, što su JLS/JLS i sl...Po ispitivačima iskustva su ovakva:

1. Ustav i SDU - ispitivao nas je državni tajnik središenjg dr-ur.za upravu - on najradije ne bi uopće ispitivao i uopće vas ne gleda dok odgovarate osim kod postavljanja pitanja tako da makar znate kome je postavio pitanje.Nastojte u dvije rečenice (doslovno dvije) reći bitno i zaustavlja vas. Meni su npr. pitanja bila: dužina mandata Predsjednika - na to e odgovara: 5 g. i više ništa nemate reći; pa tko je na čelu središnjih državnih ureda -državni tajnici i to je to. trodioba vlasti - u RH vlast se dijeli na zakonodavnu, izvršnu i sudbenu. Nositelji zakonodavne je Sabor, Izvršne- Vlada i sudbene - sudovi i sl.

2. EU - najviše sam se bojala tog ispita jer sam sve skupa samo dva puta pročitala, no, bio mi je najlakši. Ženska ispituje samo osnove da vidi da znate što se događa s tim, vrlo ugodna i draga

3. ZUP, ZUS, Uredsko - nas četvoro ispitivala je sat i pol. Neke drgue grupe je ispitivala druga pa bi završili u 15 min. Načelno, nakon ovog ispita kod našeg ispitivača ne možete izići, a da nešto i ne naučite i nema straha. Recimo na pitanje koji dio rješenja stiče pravomoćnost ženska iz moje grupe odgovara da je to pouka o pravnom lijeku. Svi smo očekivali da će je baciti. No, ona je strpljivo s njom razgovarala i ova je nakoncu nadošla na točan odgovor.

4. Lokalna i službenički - da su nas svi ispitivali tako polako strljivo i pregledno kao ona ispit bi trajao do kasno u noć. Dakle ljudi, naučlite ovo. No, i dalje je ista primjedba - neće vas baciti ako imate imalo pojma o materiji. Ali, makar je to mojoj grupi bio zadnji ispit i počeo u 18. ona je iz lokalne sve pitala : dakle i euorpsku povelju i sve predstavnička tijela, izvršna tijelka, gradonačelnike, župane njjihove ovlasti i odgovornosti, izvore financiranja, imovinu itd. Službeničke obavezno učite po zakonu jer pita i premještaj i stavljanje na raspolaganje i postupak prijema u dr.službu i sudove i lake/teške povrede i kazne i način prestanka - sve. Nijedno poglavlje zakona nije preskočila. Ali ne bojte se, ako imate makar nešto za reći i ako se trudite makar nešto odgovoriti neće vas baciti.

Eto, nadam se da sam pomogla. Samo hrabro. Popijte neku čašicu prije da vas ugrije i pripremi i svi se lijepo javite da ste položili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija