Jump to content

Sudar automobila i bicikla


KorisnikX

Preporučene objave

U prilogu je slika raskršća na kojem je automobil udario biciklista na biciklističkoj stazi. Automobil se kretao iz sporedne ulice na glavnu i ispred sebe je imao znak stop. Biciklist je dolazio automobilu s lijeve strane i u trenutku udarca već je bio prešao ispred automobila skoro cijelom svojom dužinom, tako da ga je automobil udario u zadnji kotač. Biciklist je odletio u zrak i zadobio teške ozljede te neko vrijeme bio u nesvijesti. Molim za mišljenje tko je tu kriv i postoji li mogućnost da je biciklist oduzeo automobilu prednost? Naime, protiv biciklista se vodi postupak jer ga je policija prijavila za oduzimanje prednosti. Osim svega navedenoga, vozačica automobila svoj je automobil odvezla nekoliko metara dalje na zelenu površinu, bez obzira što je biciklist ostao ležati i nije mogao ustati. Ne znam je li dozvoljeno premještati automobil u takvim slučajevima? Je li moguće oduzeti prednost nekome tko ispred sebe ima znak stop?

Raskršće.jpeg

uređeno: od KorisnikX
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , wrritteer je napisao:

Meni  ovo 100 % izgleda kao krivnja vozača automobila.
Ono, znak stop sam po sebi znači stani i propusti SVA vozila.
 

E pa da, zato i pitam jer mi nije jasno kako je moguće nekome oduzeti nešto što nije ni imao. Bojim se da se radi o policijskoj mućki, jer u pitanju je osoba povezana s policijom. 

uređeno: od KorisnikX
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija