Jump to content

Kupovina zemljista pod ovrhom


neven92

Preporučene objave

Pozdrav, postoji li mogucnost pokretanja ovrhe i kupovina zemljista koje je pod ovrhom od strane porezne uprave(porezni dug)? Situacija je sljedeca, zivim na zemljistu koje se vodi pod oranicu, al na njoj je kuca, ta kuca je pripadala mojem pokojnom ocuhu koji ju je darovao svojem sinu dok je bio ziv, e sad par godina nakon njegove smrti, taj sin zeli istjerati mene i obitelj, koji zivimo 26 godina tamo,a on uopce ne zivi tamo, zivio je par godina osnovne skole, od onda zivi kod bake, nece ni cuti za neki dogovor oko isplate, a kao sto sam rekao to zemljiste je pod ovrhom, i taj darovni ugovor koji su oni potpisali(ocuh i njegov sin) je ponisten na sudu jer je to ucinjeno iz koristi(radi izbjegavanja ovrhe na kucu). Na katastru ta čestica glasi 1/1 na tog sina, i stoji teret na tome od oko 300 000+kn... Jel moguce pokrenuti neki postupak da ja to otkupim za neki iznos od drzave(porezne)? Hvala unaprijed na svakoj pomoci i savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , neven92 je napisao:

Na katastru ta čestica glasi 1/1 na tog sina, i stoji teret na tome od oko 300 000+kn...

Kako točno glasi sadržaj zabilježbe u zk?

prije 1 sat , neven92 je napisao:

Jel moguce pokrenuti neki postupak da ja to otkupim za neki iznos od drzave(porezne)?

Ako je u tijeku ovrha na nekretnini onda je moguća kupnja iste na dražbi, ukoliko budete ponudili najveću kupovnu cijenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Na 10. 06. 2021. at 19:13, Borbena7 je napisao:

Kako točno glasi sadržaj zabilježbe u zk?

Ako je u tijeku ovrha na nekretnini onda je moguća kupnja iste na dražbi, ukoliko budete ponudili 

Nije pokrenuta ovrha, to mene zanima dal ju je moguce kako pokrenuti? 

 

Pise ovako, na temelju rijesenja ovog suda uknjizuje se pravo zaloga na nekretnini radi osiguranja trazbine u iznosu xxxxx u korist republika hrvatska, ministarstvo financija, porezna uprava, zabiljezuje se da je predmetna trazbina ovrsiva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 10. 06. 2021. at 17:23, neven92 je napisao:

Pozdrav, postoji li mogucnost pokretanja ovrhe i kupovina zemljista koje je pod ovrhom od strane porezne uprave(porezni dug)?

Ne možete kupiti nekretninu od nekoga tko nije vlasnik.

Porezna uprava potražuje dug, ali porezna uprava nije vlasnik.

Kao vlasnik je upisan pokojni očuh?

 

Na 10. 06. 2021. at 17:23, neven92 je napisao:

Situacija je sljedeca, zivim na zemljistu koje se vodi pod oranicu, al na njoj je kuca, ta kuca je pripadala mojem pokojnom ocuhu

Prvo pitanje je koji je status te kuće , ako nije upisana? Je li građena s dozvolom, ili legalizirana? Zašto nije uknjižena?

Drugo pitanje je tko je kuću gradio, i tko je u nju moguće naknadno ulagao. Ako je u kuću ulagano dok je vaša majka živjela sa očuhom, takvo ulaganje je bračna stečevina. Jeste li u kuću ulagali i nakon smrti očuha?

Treće - što je sa ostavinskim postupkom? Je li vaša majka živa? Kažete da vi živite u toj kući, a očuhov sin ne živi. Tko sve sada živi u toj kući?

Na 10. 06. 2021. at 17:23, neven92 je napisao:

koji ju je darovao svojem sinu dok je bio ziv, e sad par godina nakon njegove smrti, taj sin zeli istjerati mene i obitelj, koji zivimo 26 godina tamo,a on uopce ne zivi tamo, zivio je par godina osnovne skole, od onda zivi kod bake, nece ni cuti za neki dogovor oko isplate, a kao sto sam rekao to zemljiste je pod ovrhom, i taj darovni ugovor koji su oni potpisali(ocuh i njegov sin) je ponisten na sudu jer je to ucinjeno iz koristi(radi izbjegavanja ovrhe na kucu). Na katastru ta čestica glasi 1/1 na tog sina, i stoji teret na tome od oko 300 000+kn...

Ponavljam - je li vaša majka živa? Ako nije, da li je preminula prije ili nakon smrti očuha? 

Zašto već niste pokrenuli ostavinski postupak?

Na 10. 06. 2021. at 17:23, neven92 je napisao:

Jel moguce pokrenuti neki postupak da ja to otkupim za neki iznos od drzave(porezne)? Hvala unaprijed na svakoj pomoci i savjetu

Vi ste već propustili pokrenuti neoliko postupaka kojima biste si moguće znatno poboljšali pravni položaj u ovoj zavrzlami.

Sada bi vam najbolja strategija bila da čekate javnu dražbu te nekretnine , da pritom taktizirate i čekate drugu ili čak treću javnu dražbu na kojoj će se nekretnina prodavati sa manjom početnom cijenom. I da počnete štediti novac za kupnju kuće na dražbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja se ispricavam onda nisam razumio pitanje...vlasnik je taj sin od ocuha,on je to njemu dao putem darovnog ugovora,a na zk pise da je vlasnik on i da je tu oranica,znaci nema nikakve građevinske ni nikakvih dokaza da je tu bilo sta građeno...a kucu je ocuh poceo graditi sa bivsom suprugom,znaci samo temelji i zidovi,i onda su se oni rastali,i nakon par godina je moja majka gradila ostatak kuce sa tim ocuhom,znaci do zavrsetka kuce su sve oni skupa gradili,ocuh i moja majka...i naravno da smo mi koji zivimo tu ulagali u tu kucu,trenutno ovdje zivimo ja i moja majka...e sad,na ostavinskoj raspravi ta oranica nije bila predmet rasprave posto je to on darovao 10god prije na svog sina,a za kucu su rekli ovi sa ocuhove strane,obitelj, da ne spomenuti kucu na ostavinskoj da nam ju nebi uzeli posto nigdje nije navedena da postoji....sad vidim da su nas dobro zeznuli sa time,a sad nas taj sin pokusava izbaciti iz te kuce,ima li on uopce pravo na to?i dal ima od tog ocuha bivsa supruga kakvo pravo na toj nekretnini posto kod njihove rastave ona nije nista trazila,i na njegovoj ostavinskoj ona uopce nije ni bila na raspravi naravno? jer ona je glavni pokretac toga da taj sin pokusava nas istjerati,to ga ta njegova majka,bivsa supruga od ocuha tjera jer misli da ona ima pravo nekakvo na tu kucu,a pretpostavljam da nema?  hvala na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija