Jump to content

Otkaz


Lion7

Preporučene objave

Poštovani, hitno mi treba savjet. Poslodavcu sam javila putem poruke da ne želim više tamo raditi radi novog posla i pitala za sporazumni otkaz ugovora o radu na neodređeno da ne moram odraditi otkazni rok (prijava na 2h, radila tamo mjesec dana). Poslodavac izgleda prkosi i ne želi dati sporazumni, zatim sam ponudila da odradim otkazni rok u trajanju od 2 tjedna i to je odbio. Što da radim? Znam da me može tužiti ali ja nisam kriva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Otkaz

U ugovoru o radu piše točno ovim riječima: ako radnik otkazuje ugovor otkazni rok ne može biti duži od mjesec dana, ako on za to ima osobito važan razlog. Danas ću ići na posao iako mi je poslodavac rekao da ne moram. Danas sam mu javila za otkaz putem Viber poruke no planiram to i pisanim putem. Prvo sam ponudila da bude sporazumni otkaz bez otkaznog roka no iz nekog čudnog razloga je odbio. Pa sam zato ponudila i otkazni rok odraditi no on ne želi. Imam osjećaj da mi želi smjestiti.

Poslodavac želi da isključivo ja dam otkaz a da ne odradim otkazni rok što trebam po zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako se danas pojavite na radnom mjestu i uručite poslodavcu pisani otkaz (jedan primjerak ostavite sebi). Ako Vas oslobađa rada u otkaznom roku to svakako mora biti u pisanom obliku i to bi bio tzv. sporazumi otkaz ugovora o radu. Ako Vas ne oslobađa ovakvog rada, tada od dana uručenja otkaza teče otkazni rok tj. od danas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je što je rekao u poruci da može bez otkaznog roka ali ne želi to potpisati. Posao je dostavljača preko aplikacije pa vjerujem da će me uskoro izbaciti iz aplikacije i samim tim onemogućiti da odradim otkazni rok a vjerujem da će i inzistirati da odmah vratim opremu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Planiram poštom (želim imati dokaz) poslati moju izjavu da dajem otkaz i navesti da sam voljna odraditi otkazni rok ali da mi se onemogućava. Smatra li se početkom otkaznog roka datum kad sam poslala izjavu ili kada je on primi (ako je primi)?

Provjerit ću no HZMO dosta sporo radi i neke promjene budu vidljive tek danima kasnije. On je rekao da je već javio da me odjave (samo nekoliko minuta od kad je dobio moju poruku) i nešto kao "šta bi ja sad radila". Mislim da je to prkos

uređeno: od Lion7
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija