Jump to content

Odradivanje minus sati


Izabella

Preporučene objave

Poštovani..

U stalnom radnom odnosu sam,u turizmu, hotel. Zbog pandemije nismo imali posla tijekom zime,ali smo dobivali plaću. Nedavno sam šefa zatražila povišicu,jer mi se zbog manjka radne snage posao višestruko povećao a njegov odgovor je bio da moram prvo odraditi sate koje sam u minusu,točnije oko 600h. Jesam li ja dužna odraditi te sate?  Nikakav aneks ugovora nisam potpisala niti smo se usmeno dogovorili išta. Hvala unaprijed.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam neplaćeno? To nije dozvoljeno niti se može dogovoriti nikakvim aneksom. Svako prekoračenje dnevnog i tjednog radnog vremena je prekovremeni rad koji se mora posebno platiti, bez obzira na eventualni stari "dug". Ovo je moguće riješiti preraspodjelom radnog vremena (guglaj), ali ni tako ne može bez ograničenja, tj. samo na verbalni zahtjev poslodavca. Je li poslodavac primao naknadu za vas dok niste radili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne,nije primao naknadu za niti jednog zaposlenika. Bili smo otvoreni tijekom cijele zime,dolazili na posao kad smo imali goste a to je bilo rijetko. Ti prekovremeni sati,slobodni dani i godišnji odmor mi se trebaju uračunati u taj manjak fonda sati po njegovom. Sufinanciran je iz EU fondova i njemu je u prilog išlo da nas zadrži kao stalne radnike jer mora imati deset stalnih zaposlenika. 

 

U slučaju da dam,ili dobijem otkaz,jesam li dužna odraditi ili nadoknaditi taj manjak sati-plaće koje su mi isplaćene? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija