Jump to content

Podjela bračne stečevine


Nita11

Preporučene objave

Pošto kod podjele bračne stečevine jedino bitno je bila kuća koja je bila legalizirana pod nedovršeno pa još nije etažirana. Bez ičijeg savjeta dogovorili smo podjelu kuće pa je on s obzirom da sam pristala na onaj dio koji je on tražio pristao i na daljnju otplatu nenamjenskog kredita. Ugovor je pod nazivom "Ugovor o uređenju suvlasničkih odnosa bračnih drugova" te kaže u prvoj stavci kako ovim ugovorom ugovorene strane uređuju međusobne suvlasničke odnose te vrše diobu nekretnine koja predstavlja bračnu stečevinu. Na zadnjoj stranici ugovora također piše da više ništa ne predstavlja bračnu stečevinu te da sva ostala prava i obaveze koje bi gladile i glase na ime jednoga čine njihova samostalna prava i posebne obaveze. Pošto se on inatai i ne želi plaćati alimentaciju tužio me za taj kredit gdje sam sudužnik da kao taj ugovor nije vezan za kredit već samo za podjelu kuće i da on nije znao (laže) da to o kreditu stoji u toj stavci i da je to uopće u ugovoru koji se po njemu tiče samo kuće i sad traži isplatu polovina svih plaćenih rata nakon razvoda. Pitanje je koliko je njegova tužba moguća i može li se takvobšto navesti i vrijediti u tom ugovoru. Jer odvjetnik koji ne to pisao kaže kako će tom stavkom na kraju riješiti sva moguća daljnja potraživanja iz bračne stečevine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Podjela bračne stečevine
  • 3 tjedna kasnije...
Na 01. 07. 2021. at 22:05, Nita11 je napisao:

Pitanje je koliko je njegova tužba moguća i može li se takvobšto navesti i vrijediti u tom ugovoru

Prema ovome što ste napisali bračni drugovi su sporazumno utvrdili što čini bračnu stečevinu, glede čega isti ugovor itekako ima dokaznu težinu u slučaju sudskog postupka glede kredita kojeg navodite. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija