Jump to content

Tužba protiv bolnice


ivo92

Preporučene objave

Poštovani, nisam siguran da li sam temu stavio u pravu rubriku ali zanima me slijedece:

Stara osoba od 89 godina koja je bila u potpunosti sposobna zivjeti sama i brinuti se za sebe zavrsila je u bolnici na psihijatrijskom lijecenju. Nakon dva tjedna navedena osoba je pala na pod i zavrsila u nesvjesti te je prebacena par dana u KBC na lijecenju. Nakon povratka iz KBC-a osoba odjednom nemoze samostalno hodati i jako tesko govori. Doktor koji je zaduzen za navedenu osobu uopce nezna nista kada ga se pita o stanju pacijenta dok ne ode pogledati neke stvari. Napominjem da kada je osoba primljena u bolnicu javljeno nam je u pocetku da je osoba jako dobrog zdravlja i izgleda za svoje godine. 

Zanima me kakve su sanse dobiti spor ako se tuzi bolnica da je pacijent zanemaren i zbog njihovog nemara osobi je onemogucen daljnji samostalan zivot te da oni snose trosak skrbi pacijenta i na koji nacin bi se to izvelo?

Najgore od svega sto familiji nije uopce javljeno da je osoba zavrsila u toj bolnici niti da je prebacena u KBC zbog pada na pod dok familija nije zvala i prakticki izvukla informacije iz njih jer kao da sve skrivaju.

uređeno: od Borbena7
Osobni podatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Tužba protiv bolnice

Dodatno na tekst gore, iz psihijatrijske bolnice nam naknadno nije javljeno niti da je pacijent imao upalu pluća, nije nam javljeno niti da je u jako lošem stanju, a uvjeravali su nas da će mu pomoći i dovest ga u prvobitno stanje, jer osoba je bila sasvim sposobna zivjeti samostalno prije dolaska na psihijatriju. Molim ako netko zna da li imamo dovoljno osnova po kojima bi mogla ići tužba i kome bi se mogli obratiti u vezi toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 13. 07. 2021. at 8:18, Borbena7 je napisao:

Koji je bio povod za njeno hospitaliziranje?

Receno sam na iz zapisa u hitnoj da je osoba zvala sama hitnu zbog ''nekakvih žena koje samo šute'', osoba se normalno spremila uzela bitne stvari dokumente zakljucala stan i otišla s hitnom na psihijatriju. Znaci vjerojatno je bila nekakva ''epizoda'' pocetka demencije, ali to uopce nema veze sa ovim sada stanjem u koje su doveli osobu. I što je najgore od svega odjednom su dali uvjet da moramo u roku par dana preuzeti pacijenta, i kada im je receno da to nije moguce jer moramo naci dom, jer uvjeravali su nas cijelo vrijeme da ce oni pacijenta dovesti u normalno stanje od prije pa nismo hitno trazili dom i rekli su da to njih nije briga i da ako ga ne preuzmemo prijavit ce nas CZS-u. Stvarno nije normalno to sto rade. To sto su napravili od pacijenta i jos uz to da su lagali konstantno te nisu znali skoro nikad nam tocno reci o stanju pacijenta najmanje sto mogu napravit za njega je da mu plate razliku do pune cijene za smjestaj, i to bi cak bila preblaga kazna, ali mi nismo pakosni ljudi da tuzbama izvlacimo nekakve dodatne osobne koristi .

uređeno: od ivo92
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija