Jump to content

Ug.o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju


Klarisa18

Preporučene objave

Molim za savjet! 

Moj muž je skrbnik polubratu kojem je oduzeta poslovna sposobnost! Živi kod nas u kući, Socijalna služba ponudila nam je da ga možemo smjestiti u udomiteljsku obitelj! Interesira nas da li mi gubimo status skrbnika! Što sa njegovom nekretninom i pokretninom! Tko raspolaže s tim! 

Molim za hitnu odgovor! Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, shvatila sam to oko skrbništva,ali mi je na ovom forumu odgovoreno da biti skrbnik ne znači i biti nasljednik! Zbog toga smo mi i uzeli odvjetnika koji nam je rekao da se može sklopiti ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, naravno da to sve ide preko suda, budući se radi o osobi lišenoj posl.sposobnosti.Sad na zadnjem sastanku, kod soc.radnice, bila je prisutna i naša odvjetnica i pravnica sa strane soc.službe, rekli su nam da je nemoguće da moj muž, kao skrbnik, potpiše ug.o doživotnom uzdržavanju( o dosmrtnom nije bilo ni riječi), jer kao on i ja, kao njegova supruga, smo skrbnici, mada rješenje o skrbništvu glasi samo na njega. Ugovor o uzdržavanju jedino može potpisati naša kćer! 

Da vam pravo rečem, iznenađeni smo ovom izjavom, pa bi htjeli malo da nam objasnite, jer na početku nam je odvjetnica rekla da mi kao skrbnici možemo sklopiti taj ugovor. Sada više ne! 

Hvala! 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, 

možda sam dosadna, ali na moje zadnje pisanje nisam dobila odgovor, pa ću ponoviti. Na prijedlog soc.službe, dali smo na udomiteljstvo polubrata mog muža, odnosno meni šogora, (još nismo potpisali ništa što se tiče udomiteljstva)! On je kod nas živio pune 2 i pol godine, muž je skrbnik. Za njega nismo dobivali nikakvu naknadu od države! On je inače osoba lišena posl.sposobnosti. Prima obiteljsku mirovinu, invalidninu i bon za struju 200,00 kn,sad će mu to ukinuti, (bon i invalidninu). Interesira me, za sad on će sa svojom mirovinom moći podmirivati naknadu koju ćemo plaćati udomitelju. Što ako jednog dana te naknade porastu. Meni je jasno, da u tom slučaju tu uskače država. A zašto mi ne bi mogli za njega plaćati, s time da se potpiše ug.o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju! Da li mi možemo i na koji način sklopiti jedan od ovih ugovora? Koji je za nas povoljniji? Da li udomitelj kojim slučajem može doći do njegovog nasljedstva! Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija