Jump to content

Zarada nezaposlene osobe na internetu i porez

Preporučene objave

objavljeno:

Bok, ne znam da li pišem u pravom forumu, ali trebam savjet. 

Naime, prodajem ručno napravljene sitnice preko interneta i dobivam redovne uplate preko PayPal-a. Mjesečno zarada može doći i do 1000€. Sav novac postepeno prebacujem na svoj devizni račun. 

Pošto se ovim želim trajno baviti, a potpuno se ne razumijem u poreze i pravo, možete li mi reći da li mogu upasti u nekakav problem sa poreznom? Nezaposlena sam osoba. 

I što bi trebao biti moj sljedeći korak, otvoriti obrt? 

Kada bih trebala prijaviti dobit od ove godine? Tek sljedeće godine? Koliki bi taj porez bio uopće? 

Hvala unaprijed! 

odgovoreno:

Odgovor : Mogli bi imati problem, jer to je skoro 100.000.Kn,  neoporezovane zarade.
Savjet : Otvorite Paušalni Obrt  (prije sam svima savjetovao - bježite od Obrta ,ali kako se sve izmijenilo, savjetujem paušalni Obrt ) raspitajte se malo u Turističkoj zajednici, vjerujem da bi to moglo proći kao izrada Suvenira, možda i neki poticaj uspijete dobiti sa burze kao - samozapošljavanje.

odgovoreno:
prije 1 sat , Reena je napisao:

Hvala na odgovoru. 

Možete li mi reći do kojeg iznosa ne bih imala problema? 

Odgovor : To je diskutabilno pitanje, jer vi trenutno nemate problem sa poreznom, jer ne znaju, da to radite.
Išlo bi na oporezivanje, sve preko minimalne - neto plaće x x12 mj.
Vi ste već sad u debelom prekršaju, - pitajte nekog knjigovođu, kolika su mjesečna, razna davanja,
na 7.500.kn -
Savjet : Regulišite to što prije, jer bi mogli upasti u probleme,

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija