Jump to content

Odgovornost ovrhovoditelja kod ovrhe


Marija1601

Preporučene objave

Nema nikakve privatne tužbe. Ako nije prošlo više od 60 dana, a računajući od dana kada je FINA-a zaprimila ovršnu ispravu na provedbu, tada bi Vi trebali Zahtjev za djelomičnim proglašenjem ovrhe nedopuštenom dostaviti nadležnom Općinskom sudu. U zahtjevu se pozivate na čl. 210. Ovršnog zakona, a Zahtjevom tražite da sud ovrhu proglasi nedopuštenom za plaćeni dio. U pitanju je žalbeni razlog propisan čl. 50. st. 1. toč. 9. Ovršnog zakona. Uz taj zahtjev dostavljate dokaz da ste stvarno izravnom naplatom ovršeni preko FINA-e za cijelo potraživanje (Očevidnik iz kojega se vidi da je u pitanju ta konkretna ovrha) i dostavljate dokaze da je dugovanje za određeni dio podmireno. Zahtjev treba biti datiran, vlastoručno potpisan i mora se nedvojbeno vidjeti da se odnosi na poslovni broj ovršne isprave koja je dostavljena FINA-i na provedbu. Svakako pazite da svoj Zahtjev sudu podnesete prije isteka ovog naprijed spomenutog roka od 60 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na trudu. Dvije su ovršne isprave u pitanju. Za jednu nije prošlo 60 dana, a za drugu je. Dosta je komplicirano, jer je ovrhovoditelj primao uplate na svoj tekući od prvog dana, a držao ovršnu ispravu na Fini, pa se sad sve mora uskladiti i vidjeti točan dug.  Baš je komplicirano, pa Vam neću oduzimati vrijeme, nego lagano_ Općinski sud, uplate, Fina i sve što treba. Hvala Vam još jednom na trudu i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija