Jump to content

Ugovor o najmu stana i prijava boravišta


tinah2233

Preporučene objave

Poštovani, 

u moru informacija koje sam pročitala na ovu temu nisam pronašla cjeloviti odgovor na svoja pitanja. Zaključila sam da prijava boravišta nije potrebna, ako na adresi ne planiram ostati duže od 90 dana. Vrijedi li ta tvrdnja ako sklopim ugovor o najmu stana ili u tom slučaju moram prijaviti boravište?

Ustvari je situacija ovakva: dvije osobe žele useliti u stan od kojih jedna planira ostati duže vrijeme i prijaviti boravište, a druga ne planira ostati duže od 90 dana. Stavljaju li se u tom slučaju obje osobe na ugovor o najmu stana ili samo jedna te uvjetuje li taj ugovor prijavu boravišta i naravno provjere o stanovanju na toj adresi? Ili se možda tu sastavljaju dva ugovora, jedan na određeno (do 90 dana) i jedan na neodređeno iako je riječ o jednom stanu? Hvala unaprijed na pomoći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , tinah2233 je napisao:

Vrijedi li ta tvrdnja ako sklopim ugovor o najmu stana ili u tom slučaju moram prijaviti boravište?

Samo sklapanje ugovora o najmu ne znači da ste obvezni prijaviti boravište tj. ukoliko ne planirate tu boraviti duže od 90 dana.

prije 1 sat , tinah2233 je napisao:

Stavljaju li se u tom slučaju obje osobe na ugovor o najmu stana ili samo jedna te uvjetuje li taj ugovor prijavu boravišta i naravno provjere o stanovanju na toj adresi? Ili se možda tu sastavljaju dva ugovora, jedan na određeno (do 90 dana) i jedan na neodređeno iako je riječ o jednom stanu?

Jedan ugovor o najmu sa dvije ugovorne stranke na strani najmoprimca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija