Jump to content

Isplata sestre


v_rex

Preporučene objave

 Pozdrav 

 Živim sa ženom i djetetom na katu obiteljske kuće. U prizemlju kuce žive moji roditelji koji su vlasnici kuće, pola otac pola majka. Kuća je vrijedna možda oko 100000 eura. Imam i sestru koja se bogato udala i otišla prije nekih 25 godina. Svi smo u relativno dobrim odnosima.

 

 Ovih dana sestra kupuje za sebe nekretninu na moru i pitala je mene za posudbu novca. Ja sam rekao da joj mogu posuditi na dulji rok oko 5000 eura, ili ako joj pase da joj mogu bespovratno dati oko 100000 kuna ali pod uvjetom da se odrekne nasljedstva u našoj obiteljskoj kući. 

 

 Moje pitanje glasi: ako bi išli na soluciju broj 2, što trebam napraviti sa pravne strane da se osiguram? Da ne dođem u situaciju da sestri ovih dana dam taj novac, a da ona svejedno naslijedi pola ili dio kuće? Da li bi trebao napraviti nekakvi ugovor ili nešto. Kako, kod koga, i koliko bi to to otprilike moglo koštati?

Unaprijed hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 16. 10. 2021. at 12:50, v_rex je napisao:

Moje pitanje glasi: ako bi išli na soluciju broj 2, što trebam napraviti sa pravne strane da se osiguram?

U opisanoj situaciji Vi ne možete sa sestrom sklapati nikakve pravne poslove glede budućeg nasljedstva iza smrti roditelja, odnosno možete ali je tako nešto bez učinka u smislu vašeg upita. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija