Jump to content

Hrvatsko drzavljanstvo


anonimno

Preporučene objave

Pisem u ime prijateljice koja ne govori dobro hrvatski.Ona je kcerka Hrvata iz Vojvodine koji je emigrirao u Juznu Ameriku. Za ne duziti...Ona i braca dali su zahtjev preko ambasade za reguliranje statusa kao hrvatskog drzavljanina. To vec traje preko godinu dana.Njen otac je umro.Izgubili su kontakt sa rodbinom iz Vojvodine.

Postoji li neka ustanova za vojvodanske Hrvate koja ima popis nasih ljudi, telefone itd.Pretpostavljam ako se uspije komunicirati sa rodbinom, ukoliko jos uvijek zive, moci ce preko njih izvaditi papire (rodni list) i isto tako dokazati svoje hrvatske korijene.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slavko, ne ljutim se, ali ne bih se složio s tvojom konstatacijom o presmionom i neumjesnom. Ljudi imaju korijene Hrvata, a i da nemaju postoje uvjeti propisani Zakonom, koji određuju tko ima pravo na hrvatsko državljanstvo, a tko ne. Ni večina Roma, koji žive u Hrvatskoj, ne govore tečno hrvatski jezik, ali tu su rođeni i imaju pravo na svoj jezik, pismo, vjeru i Hrvatski su državljani ( uzeo samo za primjer, mada je čak i nepotrebno, ne želim podcjenjivati nikog). Malo me ovo izbacilo iz takta, ne shvaćam ovakva razmišljanja. :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To su dvije različite kategorije Hrvata.Romi su rođeni u Hrvatskoj, žive u Hrvatskoj i normalno je da imaju i državljanstvo. Nacionalne su manjine i nije nužno da govore hrvatski jezik.Znam o zakonu koji regulira ta pitanja.

Nije dovoljno imati samo korjene. I isticati ih onda kada im za nešto trebaju.

Nemojte da Vas takve sitnice izbacuju iz takta, prihvatimo činjenice da imamo različite stavove.

Nije i nužno dobro sve ono što ima predznak Hr.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija