Jump to content

prisutnost stranaka prilikom vjestacenja ?


btheg

Preporučene objave

Imam problema sa zlocestim susjedima (a tko ih nema) Uglavnom, tvrde da im s mojeg krova dolazi vlaga u kucu. Pozvali su odvjetnika koji me sada poziva na dogovor o steti. Citiram ga: ''smatram nužnim da vam predočim vještački nalaz o utvrđenim oštećenjima ''. I sad mene zanima: kakav je to vjestak dolazio na lice mjesta, a da i ja kao jedna od strana nisam pozvan. On je mogo bilo sto stavit u svoj nalaz. Pitanje je: dali sam i ja trebao biti prisutan na tom vjestacenju? Odvjetnik ocekuje moj odgovor. Hvala na brzim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Na zalost, pravo u HR je takvo da stranke izlaze na sud, pa onda prikupljaju dokaze (vjestacenje), umjesto da prikupe dokaze, pa da se nagode.

 

Meni jedino smrdi sto je taj odvjetnik koristio rijec "vjestak" umjesto npr. lijecnik ili inzenjer koji je ujedno i vjestak (gdje ovo vjestak je vise potvrda strucnosti, nego bilo sta drugo).

 

Ukoliko Vas odvjetnik nema nista protiv, Vama nista ne kosta da pogledate izvjesce. Nista Vam se nece desiti, a saznacete na kakvim, nadam se nebulozama, se tuzba bazira (pa mozete pripremiti protu-argument) ili doci do saznanja da je protivna strana u pravu, nagoditi se i svima bolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija