Jump to content

Odjava sa porezne


oldje

Preporučene objave

Pozdrav svima. Ja vjerujem da niste jednom vidjeli ovakav post.

 

Zivim i radim van Hrvatske 5 godina. Odjavio sam boraviste na 5 godina. Sa zdravstvenog itd sam se odjavio ali ne i sa porezne jer je mojoj mami rekla osoba koja radi na salteru porezne da ako se namjeravam vratit nazad danas sutra da bolje ostanem.u sistemu. Sad sam se odlucio vratiti kuci, doslo je i to vrijeme i bojim se kao samog vraga da kada se idem opet zaposlit da me ne doceka neko iznenadenje ili neka brutalna kazna, jer vidim da svasta ljudi pisu i govore.

 

Ideje sugestije? Sta mislite jesam u problemu i idem li u zatvor cak? Bojim se ko samog vraga a zena mi je trudna i ne trebaju nam komplikacije. Imam 28 godina.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećete u zatvor. Poreza će tražiti od vas razliku poreza od našeg do inozemnog ako ona postoji. Doći će vam rješenje sa obavezom da ga platite. U tom trenu imat ćete opciju da ga platite jednokratno (ako nemate dignete gotovinski i vraćate ga polako) ili se možete pokušati nagoditi sa poreznom da ga plaćate na rate (što će vam vrlo vjerojatno odobriti).

Pitanje je sad postoji li uopće razlika poreza od plaćenog poreza vani do našeg poreza jer bi vam do sad poslali čestitku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte gospodine ja sam ovo nasao

 

20% do 360.000,00 kn godišnje (do 30.000,00 kn mjesečno)

30% iznad 360.000,00 kn  godišnje  (iznad 30.000,00 kn mjesečno)

E sad ja neznam sto moram od cega oduzeti. U Irskoj sam prosjecno platio godisnje 3000 eura poreza a zaradjivao oko 2200 eura mjesecno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Odjava sa porezne

Dakle za 2016/17/18/19/20/21. vam treba podatak koliko je iznosio porez na dohodak kod nas u toj godini, koliko je iznosio pirez u mjestu vašeg prebivališta, koliko je iznosio osobni odbitak (iznos novaca koji možete zaraditi bez da plaćate porez). Kad imate te podatke onda uzmete svoju platnu listu obračunate naš te oduzmete irski porez na dohodak, i gledate ima li razlike za uplatu/povrat.

S obzirom da ste rekli da ne znate to kako se računa moj iskreni savjet vam je da platite knjigovođu da vam to izračuna. Dostavite mu sve platne liste koje imate za taj period pa neka on izračuna. Ovako da sami računate nema nikakvog smisla jer ćete se samo naživcirati, a velika je šansa da ćete dobiti krive brojeve.

Imate i malo sreće. Porezna vas neće kazniti ako sami prijavite zaostali dohodak iz inozemstva. Plaćate samo eventualnu razliku poreza kod nas. Ukoliko se pak odlučite ignorirati to kad vas uhvate (a prije ili kasnije hoće jer imaju sve podatke od europskih poreznih uprava) platiti ćete zaostali porez plus kaznu. Također nabavite od irske porezne uprave potvrdu o uplaćenom porezu na dohodak za te godine jer će vam i to trebati prilikom prijave poreza.

Dohodak zarađen u inozemstvu se prijavljuje na obrascu INO-DOH.

uređeno: od Miran89
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 33 minuta, Miran89 je napisao:

Za vaše dobro bilo bi pametno da se odjavite sa porezne. Trenutno je porez u Slo veći nego naš tako da vam ne mogu oporezivat razliku kod nas. Ako naš porez postane veći nego njihov (što nije nerealno) plaćati ćete razliku.

Gospodine hvala Vam na opseznim odgovorima. Dali mozete isto tako usporediti porez HR i Irske, jer ja ne razumijem sto trebam gledat. Meni se uzimalo iz moga rada prije 20 posto poreza, a zadnjih 3 godine 40 posto. Znaci brutto minus toliko. Mislim ja neznam, ali unazad dve godine ja placam 180 eura prosjecno netto poreza tjedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija