Jump to content

Ovrha na temelju vj. isprave-Zastara


vjerovnik12

Preporučene objave

Ovrha na temelju vjerodostojne isprave (Zagrebacka banka) pokrenuta 97g. postala pravomocna 2001g. dali postoji zastara ili ne??Vidio sam negdje da nakon 10g sve ide u zastaru? DA ili Ne,I ako DA od kojeg datuma od pravomocnosti rijesenja ili pokrretanja postupka??Molim Vas sve za pomoc!!Jer moram ici kod odvijetnika koji zastupa banku a duzan sam im 35000kn pa ako nema nikakve sanse za zastaru da se dogovrim za otplatu duga sto prije jer mi kamate mijesecno iznose 500kn :(((. Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražbine utvrđene pred sudom ili drugim nadležnim tijelom

Poštovani,

Članak 233. Zakon o obveznim odnosima određuje:

 

(1) Sve tražbine koje su utvrđene pravomoćnom sudskom odlukom ili odlukom drugoga nadležnog tijela javne vlasti, ili nagodbom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom, odnosno javnobilježničkim aktom, zastarijevaju za deset godina, pa i one za koja zakon inače predviđa kraći rok zastare.

 

Kako se radi o pravomoćnoj odluci, logično je da zastarni rok počinje teći od pravomoćnosti i to treba uzeti u obzir. Kako god, vi ste ti koji morate staviti prigovor zastare jer na to sud ne pazi po službenoj dužnosti, već na prijedlog stranke!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To traje od 97 i znaci dali postoji razlika izmedju obustave i prekida ovrhe. Mislim ovrha nije uspijesno provedena 3 puta a sud je napisao vjerovniku da ima dostave toćnu adresu u roku od neznam 30 dana il se obustavlja. Ja sam od odvijetnika dobio prijedlog ovrhe koja opet ide na sud znaci da opet sve ide ispocetka, mislim ak je pravomoćna presuda kaj nebi samo napravili ovrhu a ne ponovni postupak na koji cu ja očito moći dati prigovor. Znači to je opet novi postupak. iskreno nikaj mi više nije jasno pa ak ima koja dobra duša da mi pojasni. Uglavnom jako je komplicirano jer se radi o 2 predmeta ali je banka sve spojila u jedan. Na sudu je jedan predmet OVRV a drugi IV i sad ja povezujem konce. Uglavnom novaca nemem jer sam podstanar i nemam nikakvih pokretnina, a zemlju koju sam naslijedio sve je u 1/22 i sl. tak da je namogu prodati. :( Molim savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija