Jump to content

Razvrgnuće suvlas. zajednice ako ZK izvadak nema površinu


marra007

Preporučene objave

Pozdrav,

Vanknjižno sam naslijedio česticu u dijelu 100/160. U katastru je 1/1 na mog pradjeda. U procesu sam upisa vlasništva u ZK i biti će rješeno.

U ZK ulošku čestice nema evidentirane površine zemljišta. Ostale suvlasnike ne poznajem, ne znam tko su oni, osim što u zk ulošku pišu imena, prezimena i država (Njemačka, Srbija...).Želim provesti razvrgnuće suvlasnike zajednice jer želim znati koji je "komad" moj i želim imati čiste papire prije nego počnem zemlju obrađivati i u nju ulagati. S obzirom da do ostalih suvlasnika ne mogu doći, dogovorno razvrgnuće nije moguće već se mora provesti sudsko razvrgnuće.

Imam konkretno tri pitanja: 1. S obzirom da će se čestica geometrijski podijeliti, to će biti na temelju elaborata geodeta kojeg moram ja angažirati, kako u ZK čestica trenutno nema evidentiranu površinu (samo u katastru je veličina čestice), da li moram prvo raditi usklađenje katastra i ZK da se u ZK unese veličina čestice pa potom novi geodetski elaborat za onaj dio čestice koji želim izdvojiti - ili to može biti sve jednim elaboratom i u jednom angažmanu geodeta? 2. Kako ja sudu ne mogu reći tko su ostali suvlasnici osim onog što znam o njima iz zk izvatka, sud ih vjerovatno neće moći pozvati - da li ću moći provesti postupak razvrgnuća bez njihovog prisustva? 3. U katastru je čestica podijeljena na vinograd i oranicu. Tako je bilo prije 150 godina, sada to nije tako, šikara je sve. Želim da moja izdvojena čestica bude ledina. To će angažirani geodet u elaboratu specificirati?

 

 

uređeno: od marra007
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , marra007 je napisao:

ili to može biti sve jednim elaboratom i u jednom angažmanu geodeta?

U biti, da.

prije 5 sati , marra007 je napisao:

sud ih vjerovatno neće moći pozvati - da li ću moći provesti postupak razvrgnuća bez njihovog prisustva?

U tome se slučaju predlaže sudu da se osobama nepoznata boravišta odredi staratelj iz redova odvjetnika koji ih u tome postupku zastupa, a postavlja ga CZSS.

prije 5 sati , marra007 je napisao:

izdvojena čestica bude ledina.

Ledina kao način uporabe zemljišta ne postoji. Za poljoprivredno zemljište kao način uporabe se može odrediti da je oranica, vrt, voćnjak, maslinik, vinograd, livada, pašnjak, trstik, ribnjak i močvara. Što je to stvarno geodeta utvrđuje uviđajem na terenu i tako ga određuje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija