Jump to content

prekršajni post.-pokretanje


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

Koliko kao laik razumijem, zastara relativna za pokretanje postupka nastupa protekom 1 g. od počinjenja prekršaja, a apsolutna protekom 2.g. od počinjenja prekršaja.

 

Molim za pojašnjenje, koja se radnja suda ili nadležnog tijela smatra pokretanjem postupka-da li je to konkretno poziv za pripremno ročište ovlaštenom predstavniku i okrivljenom za prekršaj, makar ročišta nisu održana što zbog spriječenosti suca, što zbog spriječenosti okrivljenika.

 

Ukratko, ako gotovo 2.g. nije održano niti jedno ročište, postoji li mogućnost nastupanja zastare?

 

Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru, iako pravi odgovor pročitavši post nisam našao...

 

Da li bi netko bio ljubazan odgovoriti na pitanje:

da li bi opravdanim izostankom i sa ovog posljednjeg zakazanog ročišta, čime bi se uskoro navršile 2 godine od počinjenja prekršaja (Z. o ugost. djelatnosti), došlo do apsolutne zastare?

 

Ili tome nije tako, u slučaju da slanje poziva okrivljeniku i njegova komunikacija sa sudom radi opravdanja izostanka, zastaru prekidaju?

 

Zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mora značiti da sud ništa nije poduzimao u tih godinu dana. to je mogao biti poziv za ročište koji je bio neuručen. relativna zastara nastupa ako tijekom jedne godine nije ništa (nikakva radnja suda ili drugog tijela) poduzeto po konkretnom spisu.zastara nastupa dvije godine od dana počinjenja prekršaja. stoga ako se uskoro bliži taj rok, onda će i najvjerovatnije nastupiti zastara. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obično suci prihvaćaju jednu ispriku za nedolazak na ročište.a, a vi to činite, ako se ne varam već duže vrijeme. neki ljudi igraju na tu kartu, pa ako vama uspije, onda svaka čast. slanje poziva okrivljeniku prekida relativnu zastaru, apsolutnu ne, jer vam ona nastupa dvije godine od počinjenja prekršaja. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija