Jump to content

vlasništvo i posjed u ugovoru o kupoprodaji


anonimno

Preporučene objave

Može li kupac stana bez problema knjižiti vlasništvo ako u ugovoru o kuipoprodaji između ostaloga piše sljedeće:

- Nakon što kupoprodajna cijena u cijelosti bude uplaćena prodavatelj se obvezuje kupcu izdati tabularnu ispravu kojom ga ovlašćuje da svoje pravo vlasništva na nekretnini upiše u zemljišnim knjigama i drugim knjigama u kojima se vodi evidencija nekretnina.

- Ugovorne strane sporazumno utvrđuju da prodavatelj zadržava posjed nekretnine bez naplate najkasnije do dana 01. lipnja 2007. godine.

-Prodavatelj će kupcu predati posjed nekretnine predajom ključeva od stana i zajedničkih prostorija, a o primopredaji navedenih nekretnina sačinit će se zapisnik. Prodavatelj se obvezuje da će u cijelosti podmiriti troškove grijanja, struje, vode, plina, komunalne naknade i sl. koji dospijevaju do dana primopredaje. Hvala unaprijed na odgovoru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne. Kao što ste napisali u prvoj odredbi vašeg ugovora stoji da će tek izdati tabularnu izjavu kad bude isplaćena cjelokupna cijena nekretnine. Dakle, kad vi prodavatelju date novce, on napiše izjavu kojom vam dopušta uknjižbu i ovjeri je kod javnog bilježnika, a vi onda u gruntovnicu predajete i ugovor i izjavu. Pa maloprije smo pisali o tome.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Naime, ja sam prodavatelj, a u agenciji mi tvrde kako će imati problema s uknjižbom vlasništva ako se napiše da kupac u posjed dolazi tek 1.6.2007. odnosno tvrde da neće moći knjižiti vlasništvo zbog te ugovorne odredbe. Kupac je pristao na to da ostanem u stanu do 1.6. Ja sam tvrdio da posjed ne ugrožava upis vlasništva, jer radi se o različitim pojmovima. Teoretski i stvarno je moguće da vlasnik stana bude Marko, a da isti taj stan bude u Ivanovu posjedu. Je li tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija