Jump to content

stimulacija ili???


TončicaBalončica.pok.Jakov

Preporučene objave

poslodavac me uredno odjavio 1.11. kao prestanak radnog odnosa,plače uredno isplačene,godišnji,slobodni dani i preraspodjela sati sve uredno,no 3.11 .zove me poslodavac da dođem odraditi 10 dana bez ugovora o radu(netko je otkazao ugovor i trebalo ga zamjeniti) no na kraju mi kažu da če ti sati biti isplačeni naknadno kao stimulacija za koju se i ja moram potpisati,jeli to ispravna stimulacija ili je ipak bio potreban aneks ugovora o radu? nemislim se s poslodavcen pravdati i natezati samo me zanima dali je moguče i tako isplatiti rad,no navodno to se naknadno isplačuje i triba više čekati nego plaču???'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 28 minuta, marijanči je napisao:

valjda imaju neki pravilnik kad tako riskiraju bez ugovora

Sve i da imaju nekakav interni pravilnik, treba znati da je Zakon hijerarhijski viši pravni akt tj. da je po snazi iznad pravilnika, te da baš svaki pravilnik mora biti u skladu sa zakonom, jer u protivnom nema pravni učinak.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa pristala sam tako raditi jer je do sada bilo sve uredno,korektno i bez nekog prigovora,nadam se da če biti pošteno sa njihove strane i da če se platiti odrađeni sati,onda po vama ja bi trebala sljedeći put reći tj,za staru i novu godinu ...."nebi došla odraditi nekoliko dana bez ugovora o radu" ti bi se dani radili po 12h na dan.Noćna smjena je najskuplja smjena a meni to ovako nebi bilo niti obračunato.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve mi je jasno. Možete mu reći da prihvaćate, jer se radi o kratkom vremenskom razdoblju, ali da bi bili daleko sretniji da se taj odnos u budućnosti regulira, bilo ugovorom o radu ili ugovorom o djelu, a na obostrano zadovoljstvo u slučaju bilo kakvih inspekcija i možebitnih prekršajnih sankcija.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija