Jump to content

Cijena javnog bilježnika


anonimno

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

Otkud i otkad su vam te cijene? Upravo tražim odgovor da li pustiti da nasljedstvo iza oca ide na majku ili mene kao jedinca da ne plaćam 2 puta javnog bilježnika.

Moja supruga je naslijedila 2005 u XII mj stan i platila je j.b. 3500,00 kuna. Po kojoj je to onda tarifi? Stan je na srednjacima, 47 m1.

Ako tvrdite da je najviša cijena 2500,00 plus PDV što je ona platila?

IMA li netko KONKRETAN odgovor? :-?:-o :klanjam: :wavey: :čeka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Nedavno je moja obitelj imala ostavinsku raspravu kod javnog bilježnika iza pokojnog oca . Sudjelovali smo: mama, dva brata,sestra i ja.Predmet ostavštine je bio stan od 68 m2.J.bilj. nam je objasnila da 1/2 stana prelazi na mamu pošto je to bračna stečevina, a druga polovina se dijeli na mamu i nas sve. Mi smo se odlučili da se svi odreknemo u korist mame. Cijena postupka je oko 3200 kn.Mene zanima da li je to korektna cijena? Naime, po vrijednosti cijelog stana određena je tarifa od 2500 kn + PDV + troškovi poziva. Da li je u obračun tarife trebala ulaziti vrijednost cijelog stana ili samo vrijednost polovice stana pošto je jedna polovica svakako mamina po bračnoj stečevini, a druga polovica je ulazila u ostavštinu.Pročitala sam Pravilnik o javnobilježničkoj tarifi. U članku 10.(2) stoji:"vrijednost raspolažbi za slučaj smrti određuje se prema vrijednosti imovine ostavitelja, odnosno prema vrijednosti dijela imovine koja je predmet raspolažbe" Da li je u našem slučaju raspolažba cijeli stan ili samo polovica koja se mogla dijeliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija