Jump to content

Obiteljska mirovina


Leonarda_

Preporučene objave

Postovani, 

unaprijed se ispricavam ako je pitanje glupo ali molim za savjet vezano za isplatu obiteljske mirovine. Suprug je nedavno preminuo u 45 godini. Ja sam ostala sama sa dvoje djece od 2 i 6 godina. Imam 40 god i nezaposlena sam. Suprug je imao 25 god staza. U drugom stupu ima cca 280 tisuca. U velikoj sam nedoumici da da ta sredstva povucem i trazim isplatu mirovine iz samo prvog stupa koja bi bila nekih 1300 kn manja od opcije da sredstva ostavim da se prenesu u prvi stup i onda se mirovina isplacuje samo na temelju generacijske solidarnosti. Koliko sam razumjela, to su dvije opcije koje mi se nude.

Veliki je strah prisutan kod mene, jer sam svjesna da zivimo u losoj drzavi. Da mozda za koju godinu nece imati tko zaraditi za mirovine i da ce se cijeli sustav urusiti. Dali je mozda bolje uzeti taj novac iz drugog stupa sada i pristati na isplatu manje mirovine? Molim one koji se stvarno razumiju da me savjetuju? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija