Jump to content

fond za stipendiranje ...


taipan

Preporučene objave

Evo, sin mi upravo dobio Ugovor od Fonda za stipendiranje :-D

 

Stigla su dva primjerka ugovora koji treba, potpisati, ovjeriti kod javnog biljeznika i vratiti u Fond. Nakon toga kaze da ce se stipendija (200 kunica) uplacivati mjesecno od devetog do sestog mjeseca (10 x 200 Kn) na racun u HPB koji ce oni otvoriti na djetetovo ime. Skrbnik je podnositelj zahtjeva.

 

Nakon lipnja treba obnoviti zahtjev sa svim pripadajucim dokumentima kako bi se ukoliko zadovoljava kriterije nastavilo primanje opet od rujna.....

 

Nigdje, jos uvijek ne pise kad ce se poceti uplacivati, to ovisi kad budu imali love u proracunu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas za pomoć. Naime, moj sin ide u prvi razred srednje škole, dobar je učenik. Suprug je RVi i u mirovinu. Kako su nam to jedina primanja, a imamo i malenu curicu na početku ove školske godine iškla sam kod tete u Ured kod nas pitati je ima li on pravo na stipendiju. Ona je rekla da nema jer to pravo imaju smao odlični učenici . Meni to pomalo čudno, pa vas molim da li je ona u pravu i ako nije što da napravim. Hvala !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam sto reci toj teti. Mozda da ima puno nezaposlenih koji bi vrlo rado radili njen posao za novce koje prima?

 

Naravno da nije tako.... Pravo imaju djeca koja se skoluju u kontinuitetu sa najmanjom ocjenom 3.5 i kojima dohodak po clanu domacinstva ne prelazi iznos dvostrukog cenzusa koji je trenutno negdje oko 1660,00 Kn (dakle 3200,00 po clanu).

 

Zahtjev se podnosi:

 

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, 10000 Zagreb, Park Stara Tresnjevka 4.

 

Potrebno je priloziti:

 

1. Ocevo drugostupanjsko rjesenje o HRVI, ovjereno u skrbi

2. Izvod iz matice rodjenih za dijete

3. Potvrda o upisu u skolu (skole imaju obrasce)

4. Preslik zadnje svjedodzbe ( min 3.5), ovjeren kod biljeznika

5. Potvrde porezne uprave o primanjima u prosloj godini za svakog clana domacinstvai, pa i za djecu

 

Za ovu skolsku godinu ne znam moze li se jos podnijeti, rok je bio vrlo kratak (u prosincu, desetak dana). A kada ce izaci novi natjecaj treba pratiti tisak ili ovaj forum :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve istina, osim da se za ovu školsku godinu zahtjev mogao podnijeti do 03.12.2006. godine.

 

U međuvremenu već izvršeno svečano uručenje rješenja (bilo na TV).

 

Uvjeti će za slijedeću godinu vjerovatno biti isti i javni poziv će biti otprilike u isto vrijeme (studeni - prosinac: čini mi se da se ove godine zahtjev mogao podnijeti od 25.11. do 03.12.06.), pa budite spremni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mada je tema kao zastarjela, danas je klinac dibo papire za ovtvaranje žiro, tekućeg računa u HPB, uz put ćete morati, ako ste zakonski zastupnim maloljetniku, punoljetni normalno potpisuju sami, suglasnost o korištenje JMBG. Potrebne su vam osobne iskaznize radi upisa na suglasnost, pa se sve šalje u Zagreb, radi izrade kartice, a na kućnu adresu ćete dobiti karticu i PIN. No još uvijek je upitno kada će Fond prebaciti novac na račun, a poznato mi je da još neki učenici nisi dobili niti ugovore na potpis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uprave sam dobio, tj. moj sin, karticu tekućeg računa HPB, stanje računa 1.365,00 kuna. Iako iz Fonda kola informacija da su sve odobrene stipendije obrađene i Ugovori proslijeđeni na kućne adrese, to nije točno, jer točno znam da neki Ugovori nisu još dospijeli na potpis od strane stipendaša. Kako ubrzati tu situaciju, ne znam točno, jedino telefonskim upitima ili pismenim putem. Nije u redu da netko već dobije stipendiju, a netko još nije dobio ni Ugovore na potpis. Još da navedem od moje strane nije bilo nikakvog urgiranja, zašto je tako stvarno ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hanza, ne znam ni ja shemu, ali probaj zvati. Znam da izgleda smiješno sa ovim zovi, ali drugog izlaza stvarno ne znam. Evo mom se posrećilo, no za dosta djece znam da nisu ni Ugovore dobili, ako djeca u tom Ministarsvo nisu ispred svega, onda neka brišu onaj dio "obitelji". Znam da ću dobiti packe, ali nema veze, naučen sam, pošalji e-mail Ministrici, Državnom tajniku, pa neka vide gdje je problematika, jer ponavljam pravni ili neki drugi savjet ovdje ne znam. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hehehehe.... ovo je ludo..... evo sin mi je dobio izvadak tekućeg računa HPB i 15 kunića je u nedopuštenom minusu..... upozoravaju ga da podmiri dug.... hehehehee......

 

dakle, nekidan su stigli ugovori o tr i žr od HPB, ja ih potpisao i poslao... dakle, otvorili su mu račun samo što na njega još ništa nije uplaćeno.....

 

krasno mi dijete počinje sa tekućim, odma u minus!!! uči se od malih nogu :-D:-D:-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija