Jump to content

Kako sročiti Zahtjev za privremenu odluku o skrbi i viđanju djeteta?


galahad

Preporučene objave

Poštovani,

 

Supruga i ja se razvodimo, održano je jedno ročište i upućeni smo na CZSS na postupak mirenja.

 

Kako mi je apsolutno uskraćeno s njene strane da viđam dijete, bio sam na CZSS i pitao što da radim. Već po treći put. Kako ona odbija bilo kakvu suradnju i opstruira viđanje s djetetom, djelatnice CZSS su mi savjetovale da nadležnom sudu podnesem

 

"Zahtjev za donočenje privremene odluke o roditeljskoj skrbi"

 

kojom bi se regulirala prava o skrbi i viđanju djeteta do konačne presude.

 

Da li bi mi netko mogao pomoći u tome kako da sročim taj zahtjev? Da li netko ima primjer jednog takvog zahtjeva?

 

Zahvaljujem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da sam imao gotovo istu situaciju sa viđenjem djeteta i zabranama viđenja (onda 11 mjesečne bebe) od strane bivše supruge, evo javljam Vam se u nadi da nećete morati napustiti svoje dijete kao ja! Preko svog odvjetnika na Sudu sam tražio privremeno riješenje Općinskog Suda u procesu rastave braka, zbog toga jer su mi bili apsolutno onemogućeni susreti sa svojom bebom od strane bivše supruge! To privremeno riješenje je prihvačeno na Sudu i to sam dobio 2 x tjedno po jedan sat za susrete oca sa djetetom u CZSS-u! To se na koncu preinačilo u 1 sat tjedno, jer CZSS nije imao uvjeta da održi susrete dva puta tjedno! Izložen užasnim poniženjima od strane Centra (to maltretiranje je trajalo cca. 3.5 mjeseci) i bivše koja je na sve moguće načine opstruirala da uopće dođem u kontakt sa djetetom, prije devet mjeseci sam digao ruke od svog bivšeg sina i evo me sada u drugoj obitelji sa prekrasnim sinčićem sa kojim sam toliko sretan i ponosan! Ne bih želio da imate takav trnovit put da ostvarite svoje osnovno pravo da viđate svoje dijete, ali patnje Vas očekuju i to velike! Sud još nije niti raspisao novo ročište sudskog procesa koji traje već 14 mjeseci (sporna alimentacija i viđenje djeteta). Prije sedam mjeseci sam u potpunosti prekinuo bilo kakvo plačanje doprinosa za dijete i potpuno se posvetio svom drugom djetetu i više ne razmišljam o svom bivšem sinu! Više me ne interesira, niti SUD, niti presuda, niti ću je ikada potpisati, ako do nje dođe u ovom stoljeću!

To je ukratko moja priča koja se odnosi na funkcioniranje PRIVREMENOG RJEŠENJA OPĆINSKOG SUDA u pogledu viđenja Vašeg djeteta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U braku sam sa mužem koji je prošao sve to. Ja sam inzistirala da to prođem sa njim i da ne digne ruke od djeteta. Borba je trajala toliko dugo koliko i posesivnost majke. Odmah se pomirite sa tim da ćete izgubiti nepovratno najljepše trenutke djetetovog razvoja. Naša je situacija trenutno daleko bolja. Dobili smo od centra veći broj dana za viđanje djeteta i blagdane i praznike itd. Mali je divan i uživamo (sada mu je 8 godina). Super smo prijatelji on i ja. .. samo to mama ne zna...smiješno i žalosno u paketu.

Ne odustajte, budite uvijek tu negdje blizu djeteta. bar jednom tjedno. koliko Vam god bivša dala vi iskoristite. Ona diktira igru! To ne zaboravite! Vi nemate nikakvu mogućnost da netko nadgleda provođenje sudske odluke. A djetetu ne možete priuštiti da mu muriju šaljete na vrata ako ga hoćete vidjeti. Samo čekajte. Vaše će vrijeme doći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija