Jump to content

Država traži najamninu, a ista je već plaćena


Harambašica

Preporučene objave

U najmu sam stana od 2006. godine. Korištenje stana, čiji je vlasnik jedno naše Ministarstvo, mi je dodijeljeno legalnim putem, na vrlo zahtjevnom natječaju. Inače sam osoba s invaliditetom i koristim stan prilagođen osobama s oštećenjem donjih ekstremiteta.

Prema Ugovoru najamnina se trebala plaćati do 15. u mjesecu za tekući mjesec. Rijetko, no možda se u petnaest godina dogodilo, da sam platila 17. na primjer, no uvijek je to bilo tijekom kalendarskog mjeseca. Dugo sam bila nezaposlena, nešto po bolnicama. Budući je vlasnik stana dao suglasnost da ostanem u istoj nekretnini i nakon isteka Ugovora, na sudu gdje je kasnije pokrenuo spor da iselim, isti spor je izgubio. Konačna presuda Suda je bila meni u prilog, da mogu dalje koristiti predmetnu nekretninu s ranije dogovorenim ugovornim obvezama. Revizija tužiteljice je odbačena na Vrhovnom sudu.

Danas sam primila dopis iz nadležnog Ministarstva da je na temelju članka 34. stavka 4. Zakona o fiskalnoj odgovornosti poduzeta neka provjera usklađenosti podataka s proračunskim korisnicima i utvrđeno kako dugujem jednu najamninu s danom 31. 12. 2021.

Mole me da potpisanu i ovjerenu potvrdu kojom potvđujem navedeno dugovanje vratim u roku od osam dana u Ministarstvo.

Ne želim potpisati neistinit sadržaj, niti plaćati ono što sam već platila. Trebam li poslati obični dopis na Ministarstvo i ondje iznijeti kako imam evidentirana sva plaćanja, da se moji podaci ne poklapaju s njihovima te da smatram kako nisam dužna platiti niti potpisivati išta. Poslati PDF-ove računa? Što će biti ukoliko ništa ne pošaljem?

Sumnjam u nešto. Naime, ako bih potvrdila „neredovito“ plaćanje stanarine, država bi me ponovno, po drugoj osnovi, mogla tužiti i zahtijevati da iselim. Možda to čini na ovakav, meni malo čudan, način? 

Može li mi se izvući kašnjenje za koji dan kao osobito težak crimen? 

Kako uopće postupiti?

uređeno: od Harambašica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija