Jump to content

zastara poreza


anonimno

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Ja sam kupila stan prije 6 god., u 4 mj. ističe baš tih 6god., ali koliko ja znam u zakonu stoji da se godine računaju kalendarski, znači da mi zastara nastupa tek 01.01.2008. god. E sad mene zanima na koji način oni provode ovrhu, ja sam na bolovanju na teret HZZO-a pa mi na plaću nisu mogli sjesti iako su pokušali. Koji je njihov drugi korak? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno da li ste vi dobili rješenje za uplatu poreza?! Zastara se računa od dana izdavanja rješenja a ne od dana kupnje. Bitno je također vidjeti što ppiše u tom njihovom pokušaju ovrhe. Možda postoji koja klauzula da vs čekaju dok primate plaću na taj način. Provjerite da se ne "radujete" prije vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od 4mj. imam rješenje o porezu, nekretninu sam zapravo kupila u 2mj. Ne razumijem kako bi me čekali, računam ja da će mi sjesti na plaću kad počnem raditi, ali kad izračunam koliko će mi uzeti opet je to puno manje nego im ja trebam dati. Inače nekretnina nije u ZK tako da se na njoj ovrha ne može provesti, a ništa drugo nemam na sebi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njihovčekanje je zapravo hvatanje pravog trenutka da vam osim glavnice naplate i kamatu od 15%. Cijelo ovo vrijeme vam ide ta kamata. Jedino je sada pitanje kad ćete početi radit i da li će to biti u zastarnom roku. Možda vam se posreći da bude zastara pa da porez ne platite. No, bitno je kad su oni sve to pokrenuli jer se rokovi pomiču sukladno datumu ovrhe. Po njihovoj sporosti čini mi se da ćete izbjeći plaćanje. Sretno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Evo mene opet...Počela sam raditi međutim porezna nije još pokrenula ovrhu. Sada koliko sam skužila mogu mi sjesti na plaću do 12mj, a onda ja ističem zastaru. No, nedavno mi je jedna kolegica stavila bubu u uho da ako ovrha krene više ne mogu isticati zastaru. Zanima me da li je to točno? Također me interesira jedna praktična stvar ako tko zna. Da li taj dug uvijek ostaje na meni kao moj porezni dug i može li mi kao takav stvarati probleme, ako mi npr. jednom banaka kod podizanja kredita zatraži i potvrdu od porezne, a onda se tamo vidi moj dug? To pitam, jer znam da je zastara zapravo prekid mogućnosti da se dug naplati, ali ujedno ne znači i brisanje duga... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija