Jump to content

Raskid partnerstva


anonimno

Preporučene objave

Molim za pomoć onih koji znaju.

Osnovao sam tvrtku prije 2 godine u omjeru 50%/50% s starijim partnerom i sada želim da nastavim sam. Tvrtka je već stekla neki renome i idealno bi bilo kada bi ja ostao jedini vlasnik naravno. Nebitno je koliko je tko je zaslužan za to jer u društvenom ugovoru kod osnivanja tvrtke pokrivene su samo osnovne stavke. Stečena je određena imovina. Najljepše molim da me savjetujete kojim putem pokrenuti proces razdvajanja na miran način i kako da postignem svoj cilj. Unaprijed hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

S obzirom da ste nam dostavili jako malo preciznih informacija vezanih za osnivanje, poslovanje i određenu imovinu koju ste stekli ne mogu vam precizno odgovoriti, ali mogu vam reći samo osnovne značajke kojih se trebate držati, ako želite dalje nastaviti sami sa kompletnim vlasništvom. Naravno da bi bilo najbolje da sve to ide mirnim putem i toga se pokušavajte držati. Iako je najbolja mirna opcija, naravno da i u tom slučaju morate gledati svoje interese. Ako sam dobro shvatio vi ste motor i pokretač tvrtke tako da obavezno se "izborite" da ime i tvrtka ostanu kompletno vaša. Naravno samim time i svi dosadašnji poslovi koje ste obavili i na osnovu kojih ćete obaviti i nove poslove. Da biste postigli da tvrka ostane vaša, morate na nekoj strani popustiti prema vašem partneru, a najlogičnije mi zvuči da imovinu koju ste stekli u malo većem omjeru prepustite njemu. Obavezno isključite sve emocije i nastupajte iznimno

hladno i proračunato, gledajući najviše svoj interes, a pokušajte sa tom imovinom u većem djelu na neki način kompenzirati patrneru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani, najljepše se zahvaljujem na odgovoru.Već je prošlo neko vrijeme tako da sam gotovo odustao od vjere da će mi neko pomoći. Po Vašim riječima zaključujem da ste zaista iz mog opisa shvatili poantu priče. Sve ste pogodili. Od imovine imamo nekretninu vrijednosti nekih 100.000,00 EUR-a Nakon revizorske procjene koju sam samoinicijativno pokrenuo za prvih 6.mjeseci 2005, vrijednost tvrtke je po onim papirološkim vrijednostima jako mala s obzirom na moju viziju i mišljenje. Brand, reference, image koji već imamo itd.Sada sam došao do sličnog zaključka kao i Vi a to je da se odreknem nekretnine u zamjenu za tvrtku. Tu se opet plaća i porez za prodaju nekretnina i sve se zakompliciralo. Isto tako nikako mi ne treba traumatologija pa da se rastajemo na nož. To je teško i za njega i za mene. Evo unaprijed se zahvaljujem uz još malo pomoći s Vaše strane. P.S. ako trebate još detalja slobodno ću Vam ih dati.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija