Jump to content

Dijelovi ugovora o doživotnom uzdržavanju


anonimno

Preporučene objave

Da li imovina tj. nekretnine moraju biti u ugovoru o doživotnom uzdražavnju poimenično navedene ili se tekst ugovora može formulirati na način da se samo napiše "u času smrti primaoca uzdražavanja davatelj uzdržavanja stječe svu njegovu nepokretnu imovinu"?

Kojom zakonskom odredbom je to uređeno?

 

Unaprijed hvala na odgovorima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točnije, ono što mene zanima je slijedeće: što ako u ugovoru piše da primaocu uzdržavanja ide sva nepokretna imovina (dakle čestice nisu točno specificirane), a u zemljišnoj knjizi nije provedena zabilježba ugovora na svim česticama koje su u času sklapanja ugovora postojale u vlasništvu primaoca uzdražavanja. Da li se ugovor o doživotnom primjenjuje i na njih? Inače radi se o ugovoru koji je 1970. sklopljen pred sudom, a sam ugovor do danas nije sačuvan nego samo postoji Rješenje o nasljeđivanju u kojem piše da ostavitelj nema imovine obzirom je ista ugovorom prešla na njegovu suprugu. Inače radi se o ostavinskom rješenju iz 1990.god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija