Jump to content

plaćanje rtv pretplate unatrag 6 mjeseci


anonimno

Preporučene objave

neki dan su mi na vrata banuli inkasatori hrt-a predstavivši se kao kontrolori. napisali su mi prijavu za tv prijamnik, a jedan od njih je na paragon bloku upisao iznos od 6 mjesečnih pristojbi, kao gotovinsko plaćanje za rtv pretplatu unatrag 6 mjeseci. Upitala sam ih na osnovu čega ima pravo naplatiti taj iznos kad nije dokazivo da sam ja u prethodnom periodu imala u kući tv prijamnik, niti da živim toliko dugo na sadašnjoj adresi (adresa mi nije prijavljena na osobnoj iskaznici, a gosp. ie rekao da me može upisati i bez nje). Gosp. kontrolor inakasator se pozvao na zakon (nije znao koji), te mi zaprijetio tužbom ako ne platim taj iznos. Pročitala sam Zakon o HRT-u i kod naplate pristojbe nisam našla taj stavak o obveznom plaćanju pretplate unatrag 6 mjeseci. Nazvala sam odjel pretplate na HRT-u i gospođa me uputila na isti Zakon (u NN br, 25/03.), nije spomenula njegovu dopunu.

Molim Vas ima li takva naplata od strane HRTovih inakasatora zakonsku osnovu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nema veze što su ta govna došla na vrata,nešto napisala itd.Ako niste prijavili rtv prijemnik niste i bog...takav je zakon.A ako netko smatra da imate može vas tužiti...uostalom svatko svakoga može tužiti ali sud sudi temeljem dokaza i on mora ako to bude smatrao da treba napraviti očevid i o tome vas pravodobno obavjestiti.A tada TV je lako odnijeti kod susjede (ispario dokaz) i bog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

HTV nema pravo ući u dom ako ih ne pustite.Nekada su bili oni auti koji su "otkrivali" da li imate -tv ili ne.Sve je to bilo više psihološki, jer kako u jednoj zgradi mogu otkriti baš vaš neprijavljen tv? Mislim da pretplatu treba plaćati iako im nije bog zna kaj program.No ako ne želite, dovoljno ih je nazvati i otkazati.Meni su sami ostkazali. Naime u stanu ne živim, prazan je, postoji tv, ali me inkasator nikako nije našao doma.I nazvala sam ih da mi pošalju uplatnicu za 4 mj. koja nisam platila i još sam rekla da mi uplatnice šalju poštom. Pametnjakovićka je čula da tu ne živim i lijepo me odjavila. I super. Nemaju vam pravo naplatiti ništa u nazad. Inače oni su jedini koji gone osobu a ne sjedaju na stan kao ostale režije.Znači ako ste podstanar tužiti će vas, ne gazdu ili nekoga sa te adrese.

Mogu vam ga zapečatiti, a tko vam brani da ga otpečatite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Ma evo mog slucaja .Kako smo podstanari bilo je samo pitanje kad ce nas netko od dobrih susjeda prijaviti.Prvi put je dosao inkasator i kaze a trebali bi napraviti prijavu .Ja kazem za sta?Kaze lik za tv ja mu odgovorim nemam nista za prijaviti ,kaze čovjek dobro i ode kroz par mjeseci i ponovno dođe kontrolor sa istom spikom;; ja opet nemam sta prijaviti -kaze on "joj da bio sam kod vas a nista nemojte se ljutiti".I prošlo 2 mjeseca dođe opet ovaj puta kontrolor (bas jucer) kaze pa ja bi trebao vas evidentirati uhvatili smo vas sa nasim uređajem !!Ja kazem s kojim uređajem pa kaze lik onim našim za otkrivanje .!Odgovorim mu ma ne to ste vi susjeda snimili ( a u dvoristu od susjeda dere muzika).PA da hm malo je ostao zatecen nije znao sto da kaze okrenuo se i otišao.Sad jedino sto mogu ocekivati je da mi banu sa nalogom ,javnim bilježnikom,i dva policajca u uniformi jer je to jedini nacin na koji mogu uci u stan.Za to vrijeme dok čitam nalog mogu primjerice spremiti LCD u ormar .Nadam se da do toga nece doci ali tko zna .Pozdrav svima koji se odupiru ovom idiotskom nametu

 

Zakonska osnova

 

Članak 34.

 

Dom je nepovrediv.

Samo sud može obrazloženim pisanim nalogom utemeljenim na zakonu odrediti da se dom ili drugi prostor pretraži.

Pravo je stanara da on ili njegov zastupnik i obvezatno dva svjedoka budu nazočni pri pretrazi doma ili drugoga prostora. (...) Pretraga radi pronalaženja ili osiguranja dokaza za koje postoji osnovana vjerojatnost da se nalaze u domu počinitelja kaznenog djela, može se poduzeti samo u nazočnosti svjedoka

 

Sad mi jedino nije jasno je li ne placaanje pristojbe prekrsajno ili kazneno djelo?

Evo interesantan link

 

http://www.narodni-list.hr/narodnicm/index.php?option=com_content&task=view&id=293&Itemid=30

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija