Jump to content

Rješenje o nasljeđivanju


Klarisa18

Preporučene objave

 Poštovani,

nasljednici iza pokojnog oca smo ja,( njegov sin), i njegova sestra, moja teta. Kao njegov nasljednik, prvog reda, (moj otac nije imao drugu ženu, niti djece, ja sam iz vanbračne veze), ostao sam bez ičega. Njegova sestra je još za života mog oca, sve što je mogla ili prepisala na sebe, ili prodala. Međutim, ostao je poslovni prostor, kojeg se ona nije mogla "dočepati", i oko koga se je vodio dugo godina sudski spor između nas dvoje. Dvije godine poslije bratove smrti, ( moga oca), dobivala je najam, nismo tražili da nam da polovicu. Otpočetka tvrdi da je kupila prostor mom ocu, ali nikada nije podastrla nikakve dokaze o tome, uvijek ističući da je mislila da će to sve ostati u obitelji, iako mene ne priznaje da sam ja isto njezina obitelj.

Uglavnom, šaljem vam rješenje o nasljeđivanju i još neke dokumente, pa bi htjeli da nam pojasnite, da li smo mi ovim sudskim rješenjem "prevareni"! Da li ona svoj dio može ostaviti, prepisati drugom, nakon što je dala nasljedničku izjavu u korist moga muža! Da li mi možemo staviti "teret" na njezin dio, budući je  rješenje, kojim se sudski knjiži na polovicu prostora, i koje je donešeno par godina kasnije, dok nije pronašla rupu u zakonu uz pomoć svojih odvjetnika, a sve tobože u svrhu plaćanja najamnine, kako bi sve bilo "čisto".

Mi nismo reagirali upravo zato, što smo vjerovali, da je sve jasno i da poslije njene smrti mi dobivamo poslovni prostor u cjelosti. Doznali smo isto tako, mnogo kasnije, da je ona na tu svoju polovicu, dala zabilježiti ug,o doživotnom uzdržavanju, sa obitelji za koju mi ne znamo da joj je u nekom srodstvu.

Molimo za savjet i pomoć ako se još može nešto učiniti!

Unaprijed hvala.

 

 

rješenje o nasljeđivanju.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 08. 02. 2022. at 21:37, Klarisa18 je napisao:

dala zabilježiti ug,o doživotnom uzdržavanju, sa obitelji za koju mi ne znamo da joj je u nekom srodstvu

Stranke ugovora o doživotnom uzdržavanju ne moraju biti u nikakvom srodstvu. 

 

Na 08. 02. 2022. at 21:37, Klarisa18 je napisao:

Da li mi možemo staviti "teret" na njezin dio,

U vidu čega teret? 

 

Na 08. 02. 2022. at 21:37, Klarisa18 je napisao:

Da li ona svoj dio može ostaviti, prepisati drugom, nakon što je dala nasljedničku izjavu u korist moga muža

Ovaj PDF koji ste priložili bar ja ne mogu otvoriti, tako da glede citiranog ostaje nejasno o kakvoj se nasljedničkoj izjavi radi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

jasno mi je da osoba može sa bilo kim sklopiti ug.o doživotnom uzdržavanju, da ne mora biti ni u kakvom krvnom srodstvu, to mi je potpuno jasno, ali mi nije jasno onda na što se onda odnosi njena nasljednička izjava, kojom se u cjelosti odriče svog nasljednog dijela na nekretninama, u korist moga supruga.

Teret sam mislila u vidu da ona svoju polovicu ne može prodati, darovati ili ne znam koji termin upotrijebiti drugoj strani ili osobi, iz razloga što se radi o prostoru svega 25 m2, što je fizički nedjeljiv, i što smo usmeno dogovorili, ( doduše nije stavljeno na papir), da se bez suglasnosti druge strane ne može prenijeti na nekoga ili prodati .

Rješenje o nasljeđivanju u PDF formatu sam bila objavila, ali sam odlučila onemogućiti da se javno vide podaci. Ako mi možete kako da samo vama proslijedim navedene dokumente, bila bi vam zahvalna!

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija