Jump to content

Povrat privremeno oduzetih predmeta


hboris

Preporučene objave

Pozdrav,

13.01.2016 godine potvrđena mi je oslobađajuća presuda suda prvog stupnja, dakle postala je pravomoćna.

postupak je pokrenut u 4. mjesecu 2010. godine u Rijeci a u isto vrijeme su mi u stanu u Zagrebu ( PU Zagrebačka)  privremeno oduzeti između ostalog: osobno računala sa monitorom, tipkovnicom i pripadajućim kablovima staro 2 godine ( sada, naravno ne vrijedi skoro ništa), veća količina CD ova sa privatnim fotografijama i tri mobitela od kojih su dva bila stara manje od mjesec dana ( koji isto tako sada više ne vrijede skoro ništa)

Kako se ništa oko povrata privremeno oduzetih predmeta nije događalo,  2017. godine podnosim upit sudu i 2018 dobijem riješenjem u kojem stoji da mi oduzeti predmeti trebaju biti vračeni. ( ne piše tko i kada treba izvršiti povratak).

Kako se protekom vremena opet ništa ne događa, 2021 ponovo šaljem upit sudu i dobijem odgovor da su predmeti nakon završetka suđenja vraćeni  PU Zagrebačkoj...nakon nekoliko pokušaja konačno dobijem od njih službeni odgovor da su oni iste predmete dostavili 2010 g. PU Riječkoj te da se njima obratim.

naravno opet je trebalo proći dosta vremena dok PU Rijeka odgovori i to telefonski i kažu da su konačno pronašli predmete te da ih dođem preuzeti u Rijeku.

Na moju zamolbu da to pošalju u Zagreb, pošto ne planiram dolaziti u Rijeku a u ostalom to bi mi prestavljalo i dodatan trošak, a obzirom da toliko kasne sa povratom i da su predmeti izgubili na vrijednosti zbog njihovog kašnjenja sa povratom, oni mi kažu da ne mogu poslati stvari pošto toga ima puno i komplicirano je za pakiranje, te da svakako ja osobno moram doći po iste u Rijeku !

Zanima me dali sam ja dužan otići u Rijeku, obzirom da je predmete zapljenila PU Zagrebačka ili bi PU Rijeka to trebala proslijediti u Zagreb.

 I dali postoji neka opcija da tražim naknadu štete obzirom da su predmeti trebali vračeni prije dosta godina i time izgubili na vrijednosti  ?

 

Zahvaljujem na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija