Jump to content

Pravo korištenja nekretnine i prodaja


andromedatonks

Preporučene objave

Zelim prodati kucu ciji sam vlasnik no moj prastric i prastrina imaju pravo koristenja kuce za odmor u ljentim mjesecima, no oni nisu dolazili u kucu oko 8 godina, a prastric je tad cak iznajmljivao kucu bez mog znanja (i ima prijavu zbog toga)

Receno mi je da se pravo koristenja gubi ako netko toliko dugo nije dolazio u kucu ali ne razumijem se u tematiku pa ako bi mi netko mogao reci koji bi sve mogli biti problemi u slucaju prodaje takve kuce

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je to osobna služnost koja je upisana u zemljišnoj knjizi, pravo služnosti zastarom može prestati ako se nije izvršavalo kroz 20 godina. Također, pravo služnosti prestaje ako se vlasnik poslužne nekretnine protivio izvršavanju služnosti a ovlaštenici ga zbog toga nisu izvršavali neprekidno tri godine.

U slučaju da služnost nije upisana u zemljišnoj knjizi, ista prestaje kada poslužnu stvar stekne osoba koja nije znala niti je morala znati za tu služnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovoru o kupoprodaji nekretnine pise ovo “Prodavatelj jamči kupcu da su nekretnine koje su predmet ovog Predugovora u cijelosti vlasništvo prodavatelja i da nisu opterećene nikakvim uknjiženim niti neuknjiženim teretima, te da ne postoje nikakva prava trećeg koja isključuju, umanjuju ili ograničavaju prava kupca, osim hipoteke u korist Banke. Ako bi se utvrdilo da postoje bilo kakvi drugi tereti, snosit će ih prodavatelj.”

 

Sluznost nije upisana u zemljisnoj knjizi, ali me zanima ovaj dio o neuknjizenim teretima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija