Jump to content

Registar osoba lišenih poslovne sposobnosti?


samo-nebo-zna

Preporučene objave

Pozdrav svima! 

Molim pomoć. Da li osoba lišena poslovne sposobnosti može kod Javnog bilježnika napraviti, tj. potpisati Ugovor o ustupu tražbine i kako Javni bilježnik može utvrditi da li ta osoba ima poslovnu sposobnost, tj da li joj je oduzeta poslovna sposobnost? 

Gdje I kako uopće potražiti, tj dobiti informaciju da li je osobi oduzeta poslovna sposobnost? 

(Radi se o osobi koja je zbog višegodišnje konzumacije raznih droga i alkohola završila na psihijatriji i tijekom višegodišnjeg  boravka na psihijatriji kod Javnog bilježnika potpisala Ugovor o ustupu tražbine, nedugo nakon toga preminula). 

Hvala unaprijed. 

uređeno: od samo-nebo-zna
Promjena naslova
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • samo-nebo-zna je promijenio naziv u Registar osoba lišenih poslovne sposobnosti?
prije 13 sati , Borbena7 je napisao:

A tko konkretno ima pravni interes u pobijanju ovog Ugovora o ustupu, ukoliko je osoba bila lišena poslovne sposobnosti? I da li je već proveden ostavinski postupak iza pokojne osobe?

Borrbena7 hvala na javljanju! 

Pravni interes u pobijanju ima ovršenik. (Ugovor o zajmu sastavljen i solemniziran uz izdavanje bjanko mjenice kod Javnog bilježnika bez kamata, s rokom dospijeća od godine dana, 07.10.2007.) Ugovor o ustupu potraživanja napravljen tijekom liječenja na psihijatriji u 8.mj 2011. kod Javnog bilježnika na osobu mogućeg skrbnika. Bjanko mjenica izgubljena, tj. ne spominje se. Novi vjerovnik pokrenuo ovršni postupak temeljem ugovora o ustupu tražbine (Ugovor o zajmu sastavljen 2006.) bez izdane  bjanko mjenice, koja također nije niti poništen. Zajmodavatelj preminuo 2013. Provedena ostavina, ali nema saznanja o ostavinskom postupku. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija