SaraSmo objavljeno: 10. travanj 2022. Dijeli objavljeno: 10. travanj 2022. Tata (57 godina) radio je kao autolakirer dok mu nije dijagnostiocirano zatajenje srca, dijabetes i dr. Na bolovanju je 2. godine te mu je prije tri mjeseca ugrađen ICD uređaj/defiblirator u slučaju infarkta. Tražili smo procjenu invaliditeta jer više nije sposoban raditi težak fizički posao te mu je doktorica opće prakse napisala “Izvješće s nalazom i mišljenjem liječnika” (u prilogu) u kojem navodi svoje mišljenje: “u svezi s pripremom i upućivanjem osiguranika na medicinsko pravima na osnovi rizika invalidnosti pravima na osnovi rizika invalidnosti” te u jednoj točki navodi kako bolest nije ostavila određene posljedice na zdravlje i radnu sposobnost osiguranika, a u idućoj da su te posljedice trajne (cijelo mišljenje je pomalo nesuvislo). Idući tjedan otići ću doktorici i zamoliti da ponovo napiše izvješće, no u slučaju da ona to odbije, koje su mi opcije? Mogu li se nekome žaliti ili na neki drugi način utjecati na valjano napisan dokument? Tata je bio branitelj u Domovinskom ratu, 10 mjeseci u rovu, nikada nije tražio nikakve povlastice u vezi sudjelovanja u ratu i nikada nije prošao psihijatrijsku obradu zbog PTSP-a, odbijao je. Početkom 05. mjeseca naručen je na psihijatrisko vještačenje u vezi PTSP-a. Mogu li nalazi psihijatra pomoći pri određivanju invalidnosti? Sve u vezi njegove zdravstvene skrbi obavljam ja jer on za to nije sposoban. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scvrtil6 odgovoreno: 16. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2022. na samom kraju priloženog mišljenja piše da da je osiguranik spreman za upućivanje Zavodu za vještačenje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SaraSmo odgovoreno: 16. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2022. Doktorica je ispravila "tipfeler" te su svi papiri poslani. Sad čekamo rješenje. 🤞 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scvrtil6 odgovoreno: 16. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2022. Poštovana, -također sam imao popuštanje srca, pa je krenulo redom: moždani udar, infarkt srca, hematom u glavi, operacija srca , operacija glave -osobno, ako je moguće, bi me zanimao nalaz tj. rezultat vještačenja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SaraSmo odgovoreno: 16. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2022. Koliko znam, vještačenje može trajati mjesecima, ali mogu javiti rezultate kada stignu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.