Jump to content

sudske kazne ovršeniku


Dubo

Preporučene objave

Nakon što je ovršenik iscrpio sve mogućnosti prigovora i žalbi na riješenje o ovrsi i sud donosi konačno rješenje da ovršenik mora u roku tri dana postupiti po pravomočnoj presudi ili platiti kaznu zbog neizvršenja ¨radnje koju on samo može ućiniti¨ i to u iznosu od 30 000 kuna za firmu,a 12 000 kuna za nadležnu osobu(direktora) i pod prijetnjom slijedeće kazne u slučaju neizvršenja ¨radnje¨za firmu u iznosu od 10 000 do 100 000 kuna i za direktora od 1000 do 30 000 kuna.........Dali slijedeće kazne idu autmatikom i uvećavaju se do maksimalne ako ovršenik ne izvrši radnju ili svaki put nakon plaćanja kazne ima pravo na žalbu ili prigovor,pa onda opet mućno ćekanje za ovrhovoditelja narednih nekoliko mjeseci do slijedeće kazne i dokle tako s obzirom da ovršenik pokušava bilo kako izbjeći svoju obavezu,a radi se o velikoj firmi koja ima jako puno novaca i dioničarsko je društvo ,pa grubo rečeno nije ih briga za plačanje kazni,jer ionako ih ne plačaju iz vlastitog džepa.

Molio bih malo stručnih komentara na ovu temu,jer defacto radi se o povratu na posao,a prema pravomočnoj presudi i pravomočnom ovršnom rješenju

Hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo drugo je točno.

morate non stop predlagati i podsjećati sud da mora izvršavati kazne i određivati nove sve dok se ne pokore.

 

jedino tako taj institut postaje efikasan, a svakoga najviše boli po džepu i ako mora malo odspavati u zatvoru (ali opet ima budala koji radije idu u zatvor jer ionako nemaju nista).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma,krasno,a kako je sud brz dakle jednom godisnje ce platiti kaznu,a zastara nastupa nakon deset godina.

Mislio sam moze li im se odredjivati ta kazna nakon svaka tri dana,jer u rjesenju i pravomocnoj presudi pise da su duzni izvrsiti povrat u radni odnos u roku tri dana.

Znam da su sudovi zatrpani,ali ovo je tako depresivno...... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, sporo je to, ali tako ide. Uglavnom, nema vam tu zastare jer je ovrha pokrenuta pa nema vise roka od 10 godina. E, a ova tri dana u doista kratak rok, treba vidjeti prvo je li ovrsenik platio kaznu pa tek se onda to zamjenjuje kaznom zatvora (iako to ne prakticiraju svi sudovi). Nista, ponovo prijetiti novcanom kaznom dok se ne nakupi 6 mjeseci zatvora...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija