Jump to content

Ugriz psa


Usernamekorisnik

Preporučene objave

Prilikom dijeljenja pošte na ulici me ugrizao pas. Čovjek koji je bio blizu psa je negirao da je vlasnik, ali se nakon toga zatvorio u kuću zajedno sa psom. Pozvao sam policiju koja je napravila zapisnik, ali vlasnik nije otvarao vrata.

Zanima me što je potrebno za tužbu, te kakva je procedura, i u krajnjem slučaju da li se to isplati.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija će još ići kod čovjeka, obaviti razgovor, provjeriti papire psa, obavijestiti veterinarsku inspekciju (u slučaju da pas nema papire, može biti i oduzet vlasniku). Vlasniku ide i prekršajna prijava, ali kazne su minimalne.

Što se tiče privatne tužbe, sve ovisi o težini ozljeda i dokazivim psihološkim problemima, ali za to ćeš morati pitati nekog odvjetnika koji se time bavi i koji će moći vidjeti sve okolnosti događaja, pa te shodno tome i savjetovati. Napamet je nemoguće reći.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isti pas je i danas bio na ulici, zvao sam policiju koja je obavila razgovor s vlasnikom i samo otišla, bez da su mi išta rekli.

Liječnik mi je dao uputnicu za HZJZ, gdje su mi savjetovali da, s obzirom da nemaju podatke koji je to točno pas, ja u idućih 10 dana nekoliko puta prođem tamo i vidim da li je pas uginuo, jer pas sa bjesnoćom maksimalno toliko živi. Ne znam kakvo je to rješenje, nema šanse da idem blizu tog psa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija