Jump to content

Naknada za prijevoz


Ivana2022

Preporučene objave

Poštovani,

trebam savjet vezano za isplatu naknade za prijevoz. Zaposlena sam u javnoj službi ( Sustav odgoja i obrazovanja). Prema TKU-u članak 66. trebala bih dobivati naknadu za prijevod od 1kn po kilometru budući da sam 36km udaljena od radnog mjesta te nemam organizirani javni prijevoz koji bi mi omogućavao pravovremeni dolazak na radno mjesto ili odlazak s radnog mjesta. Isplaćuju mi naknadu za prijevoz u visini mjesečne karte što ne pokrije niti pola mojih stvarnih troškova. Već sam 2x pismeno uputila zahtjev da ispoštuju odredbu TKU-a te sam potkrijepila voznim redom po kojem je vidljivo da ne mogu koristiti javi prijevoz za dolazak i odlazak s posla. Na moj pismeni zahtjev se nitko nije oglasio, a usmeno mi kažu da ne mogu ništa učiniti jer su imali takav slučaj prije i odbijen je od strane Ministarstva s obrazloženjem da se korigira radno vrijeme, a ne naknada za prijevoz. Imate li savjet kako postupiti? Ja sad već razmišljam o pravnim koracima jer su troškovi prijevoza otišli u nebo, ja svaki dan vozim 68km, a za to dobivam možda 30% pokriveno troškova, bez da govorim o amortizaciji za moj automobil s kojim godišnje samo na posao napravim oko 15 000km. Zahvaljujem se unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Ivana2022 je napisao:

Na moj pismeni zahtjev se nitko nije oglasio, a usmeno mi kažu da ne mogu ništa učiniti jer su imali takav slučaj prije i odbijen je od strane Ministarstva s obrazloženjem da se korigira radno vrijeme, a ne naknada za prijevoz

u najmanju ruku smiješan odgovor......onda im recite neka promjene radno vrijeme....

znam jedan suprotan slučaj gdje su zaposleniku isplaćivali po kilometraži ,a njemu je bolja opcija po mjesečnoj karti i obrazloženje je bilo da ne može dobiti po mjesecnoj karti jer nema adekvatno organiziran javni prijevoz ...

jednostavno inzistirajte na pisanom odgovoru i poštovanju kolektivnog ugovora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim pomoć oko jedne hipotetske situacije.

Dobio sam posao asistenta na sveučilištu u npr. Rijeci.

U Rijeci mi je i prijavljeno prebivalište, ali tamo živim samo u srpnju i kolovozu.

Rad u nastavi na faksu je dva dana. Plan mi je živjeti u Zagrebu (boravište) većinu tjedna zbog privatnih razloga i putovati u Rijeku na ta 2 dana.

Problem? Sveučilište me zaposlilo misleći da ću živjeti u Rijeci (s obzirom na adresu prebivališta) i da mi neće morati plaćati putne troškove. Ja, međutim, ne želim živjeti u Rijeci.

a) ima li sveučilište pravo odbiti mi plaćati putne troškove Zagreb-Rijeka-Zagreb s obzirom da su motivi za stanovanje u Zagrebu privatni?

b) mogu li dobiti otkaz ako nastavim inzistirati na tome da ne želim živjeti u Rijeci?

c) tijekom natječaja, koliki faktor ima mjesto prebivališta/boravišta kandidata za zaposlenje u državnim tijelima? Jesam li imao prednost jer imam prebivalište u Rijeci?

d) ako osim toga odem i na doktorat u npr. Ljubljani na predavanja 1-2x mjesečno, plaća li mi sveučilište i putne troškove do tamo? (i to od Zga ili od Rijeke?)


P.S. Tko financira putne troškove? Ministarstvo (kao i plaću) ili samo sveučilište?

uređeno: od jobbrecht
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija