Jump to content

Rješenje o ovrsi- prijeboj


melina

Preporučene objave

Po osnovi kredita za obnovu fasade koji je podignut na pričuve, a sporazumom sa suvlasnicima otplaćujem ja, uplaceno je oko 3000,00kn vise od ostalih suvlasnika i po uplati 2016. God.za etažni elaborat takodjer iz pričuve moj dio je 2200,00kn, elaborat nisam dobila kao ni ostali suvlasnici, nije dan na provedbu u ZK niti je upravitelj do danas proveo niti etaziranje, niti povezivanje. U prigovoru na ovrhu za pričuve tražila sam da se ti iznosi preknjize na pričuvu. Sud je to tretirao kao zahtjev za prijebojem kojeg ja nisam uputila upravitelju, mada usmeno jesam, ali su ignorirali, i odbio moj prigovor. Da li se ta sredstva mogu tretirati kao međusobna potraživanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja smatram da to nije prijeboj, jer ja sam tu u statusu dužnika koji je :

1. Uplatio 3000,00 vise s osnove kredita i tu sud kaze da ću ta sredstva moći tražiti tek kad otplatim cijeli kredit, ali to onda neće biti 3000,00 (glavnica) već uvećano za kamate

2. Uplatio 2000,00 za nešto što nije dobio i sto nije realizirano ( povezivanje etazni elaborat, posljedica nemogucnost uknjizbe u ZK već 8 godina)

sud je donio odluku da ja moram platiti dug za pričuvu, ali da br.1. I br.2 ne mogu tražiti jer br.1. nije dospio,  a br. 2 se ne odnosi na potraživanja iz pričuve iako je iz pričuve plaćeno. Drugim riječima sa onim sto sam platila mogu se pozdraviti, iako sam tražila da se to preknjizi na pricuvu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija