Jump to content

Zlouporaba ovršne isprave i maltretiranje ovrhovoditelja


MeetDave

Preporučene objave

Dobio sam stan od člana obitelji još prije dosta godina Ugovorom o darovanju. Pošto je član obitelji bio dužan svom vjerovniku, vjerovnik je tužio mene i člana obitelji (pobijanje pravnih radnji dužnika), i ishodio ovršnu ispravu, no dug je tada podmiren i sve je riješeno.

10 godina nakon toga nastaje skroz novi dug člana obitelji prema vjerovniku. Vjerovnik je ljut, i zna da ne može ići u novo pobijanje pravnih radnji jer je rok istekao (3 godine), pa se odlučio praviti da stari dug nije podmiren, i raditi mi ovrhu na stanu na temelju ovršne isprave za stari dug, znajući da je isti plaćen. 3 godine me mučio i patio, i na koncu sam uspio u parnici dokazati da je ovrha nedopuštena jer je dug plaćen (i to sam, uz pomoć Legalisa), i u zadnji tren kroz ušicu igle uspio izbjeći ovrhu (jer žalba ne odgađa provedbu). Te 3 godine nisam mogao prodati stan, niti iznajmiti jer bi ljudi bježali kad bi vidjeli zabilježbe, napatio sam se psihički i imam anksioznost.

I sad, kad mu ovrha nije upalila, vjerovnik je još ljući, i iživljava se, i sad se preko 10 godina poslije odjednom sjetio tužiti mene i člana obitelja radi proglašenja Ugovora o darovanju ništetnim, makar zakon i apsolutno sva sudska praksa jasno propisuju da u takvim situacijama nije riječ o ništetnosti nego o pobojnosti u smislu pobijanja pravnih radnji dužnika. Vjerovnik to zna naravno, ali želi mi napakostiti, stavljati nove zabilježbe, spriječiti me da stan prodam, tjera podstanare i sl.

Ideja, što napraviti u pravnom smislu? Hvala ekipa 😄

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija