Jump to content

zastara


anonimno

Preporučene objave

Dali mi je nastupila zastara potraživanja prema Zakonu o doprinosima za obavezna osiguranja prema poreznoj upravi, jer je obrt počeo sa radom 1996 u travnju, abrisan iz trgovačkog registra 20. 07. 2000.g. Nikakva potraživanja nisu tražena, niti nikakve druge radnje od strane porezne uprave, nego 9.01.2007. dat je prijedlig za naplatu za koju smatram da nije zakonska. Pomozite mi u savjetu. ZADRANKA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisi napisala o kakvim potraživanjima se radi, napr. potraživanja s osnove MIO i ZDRAVSTVA su 5 godina od godine u kojoj je obveza nastala, i tako redom puno je to obveza, komorski , turistička .spomen.renta, obveze s osnova PDV-, poreza na dohotak i sl.

međutim jedno je ovdje bitno a to ,kako ti kažeš nije te nitko dirao evo teće sedma godina ??? a to znaći da je za sva potraživanja od strane porezne uprave nastupila apsolutna zastara (6 god. od godine u kojoj je obveza nastala).

dakle ako si dobila opomenu ili prijedlog za ovrhu , tada moraš pismenim putem osporit potraživanja i istaknut zastaru na potraživanja , a ukoliko su u pitanju samo računi , zanemari ih ! :trk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija