Jump to content

Upit vezano za uplate u drugi mirovinski stup


tuadru

Preporučene objave

Pozdrav,
Imam pitanje u vezi vidljivosti uplata u drugi stup.
Naime kako imam tekući u Erste banci za drugi stup sam odabrao Erste plavi B.
Nisam  obraćao pažnju ali nedavno sam dobio potvrdu/izvještaj od Regosa u vezi stanja za drugi mirovinski stup, kako mi se iznos čino mal išao sam provjeravati stavke te shvatio da su uplate u drugi stup neredovne i da iznosi ne odgovaraju onima koji su stavljeni u JOPPD obrasciam za drugi stup. PRIMJER: Na obrascu piše iznos od 300kuna u dijelu za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje a mjesečne uplate budu nekad 300, nekad 250 nekad 20 kuna nekad samo 50 lipa itd.
Također uplate koje bi trebale biti od travnja 2019., prva je bila u Kolovozu a iduća tek u Travnju 2020. i to iznosi od 20 kuna i 30 lipa.
Provjerio sam sve JOPPD obrasce od početka rada i na svakom piše točan iznos koliki bi trebao biti za drugi stup.
Ukupna cifra na drugom stupu mi je prema mom izračunu 2-3 puta manja u ovom trenutku nego što bi trebala biti. Jasno mi je da stanje u kunama može padati i rasti ovisno o ulaganjima drugog stupa, ali svejedno kad gledam stavku po stavku nisu mi jasne uplate i njihov iznos i učestalost. Kada gledam stavke uplata na nekima piše upalta doprinosa posldoavca, na nekima prijenos doprinosa s privremenog računa a na nekima kamate ostvarene na privremenom računu.
Zanima me u čemu je kvaka, da li ja nešto pogrešno gledam,  ili je moguće da poslodavac nije uplaćivao redovno unatoč popunjenim JOPPD obrascima, ili je stvar u REGOS-u  te je lova na njihovom privremenom računu koji toliko kasni s isplatama pa mi još sve nisu vidljive, negdje su zapele zbog nekgo razloga?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Ante

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija