Jump to content

Uznemiravanje


sk47

Preporučene objave

Poštovani,

Molim pravni savjet. Naime, već dvije godine nas susjed neprestano maltretira (mene i sve okolne susjede).

Naime, neki dan me je fizički i verbalno napao, na šta nisam mogao ostati ravnodušan te sam mu vratio, i došla je policija i pisala nam obojici kaznenu prijavu radi remećenja javnog reda i mira, dobio sam kaznu i platio. Ali s tim problem nije riješen. On i dalje provocira sve redom po susjedstvu, inače je alkoholičar i drogeraš. Danas je napao još jednog susjeda te je opet došla policija, ali nije ništa ostavila nikakav zapisnik, već su rekli da će se ići na sud. Susjed nas je naveo kao svjedoke, što mislite kako bi trebali postupiti što reći.

Imate li kakav savjet što nam je činiti da se ovo maltretiranje smiri. Mislite li da je dobro ići s privatnom tužbom ima li tu kakve vajde ili samo prijave policiji? 

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zovete policiju čim Vas njegovo ponašanje na bilo koji način uznemiri. "Ako se susjed bude opet čudno ponašao, samo nas pozovite i mi ćemo ga odvesti sa sobom". Citat zapovjednika ophodnje kada je policija 12. ( i posljednji put) došla na intervenciju. Od presudne je važnosti ne odgovoriti na provokaciju. Dok šutite i trpite, žrtva ste. Kad odgovorite na neprimjeren način ( podizanjem glasa ili fizičkom silom), postajete dio problema, a policija kao da živi za takve situacije, da polijepi svima prijave pa se poslije opravdavajte u sudnici. Oni dolaze zbog bolesnika, nemojte da dolaze i zbog Vas. Za ovog našeg smo nakon opisa ponašanja dobili mišljenje psihijatra kako bi se moglo raditi o šizofreniji, a moje laičko mišljenje je da se radi o psihopatiji. I policija i psihijatar se slažu u jednom: Izbjegavati svaki kontakt. Komentar policajca je bio pri jednoj intervenciji: "Lijepo vas molimo da izbjegavate svaki kontakt s F. P. jer nitko ne zna kako takva osoba može reagirati". Kome se ne digne kosa na glavi nakon toga, ima jako dobre živce. Usprkos svemu tome, sud ga nije uspio sankcionirati tako da je lik i nakon 17 godina od početka terora nevin ko jaganjac gospodnji. Nakon oslobađajuće presude na sudu, komentar našeg odvjetnika je bio kako je policija pogrešno sastavila prijavu. Takva, makar i oslobađajuća presuda je predstavljala i formalni kraj maltretiranja, tako da posljednjih desetak godina vlada "mir", uz poneko pismo koje nam bolesnik redovno šalje, bar jednom godišnje, kad se pojavi u Hrvatskoj. Ispada da mu je jedini cilj izazvati našu neprimjerenu reakciju, a za takvo nešto mu je manevarski prostor poprilično sužen od strane policije koja ga je pošteno isprepadala. Moje laičko tumačenje. Budite samo uporni, nabacite smješak na lice i stavite policiju na brzo biranje. Dojadit će i njima nakon nekog vremena, a možda se i on sam od sebe privede pameti. Sve ovisi o dijagnozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija