Jump to content

Krada identiteta na facbooku


Korinanikolas

Preporučene objave

prije 2 sati , Korinanikolas je napisao:

Postovani imam jedan problem na fb, netko je napravio lazni profil s mojom slikom, imenom i prezimenom i na toj stranici se sire lazne informacije o meni i vrijeda se mene. U vise navrata sam prijavio profil na facbook aplikaciju ali bezuspjesno, znate li mozda sta bi trebalo napravit, hvala unaprijed

Prijavite policiji kazneno djelo nametljivog ponašanja iz čl. 140. stavka 1. KZ, na način da Vas nepoznata osoba ustrajno i kroz dulje vrijeme zastrašuje i time izaziva kod Vas tjeskobu na opisani način pa pričekajte barem da probaju utvrditi identitet osobe. Ako Vam i odbace prijavu, a utvrde identitet, moći ćete podići privatnu tužbu zbog kaznenog djela uvrede ili/i klevete. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte se zamarati procjenjivanjem ima li elemenata kaznenog djela nametljivog ponašanja, to je posao za državnog odvjetnika i sud, a Vi kao laik imate pravo to smatrati upravo tim. Poanta je dobiti identitet osobe i omogućiti da se takav profil izbriše. U protivnom će Vas policija ispratiti Van praznih ruku i slatkim osmjehom. Facebook ima stroga pravila oko toga kada će dati podatke o IP adresi nekog korisnika, a policija mora imati dobro opravdanje da traži podatke. To jest "long shot", ali je i možda najviše što možete napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija