Jump to content

pravo na priključak plina


anonimno

Preporučene objave

Kao HRVI imaš pravo na stambeno zbrinjavanje dodjelom stambenog kredita (vrijedi samo za trajno priznati status HRVI). Stambeni kredit se može koristiti, između ostalog, za nadogradnju stana ili kuće, za nastavak izgradnje i dovršenje kuće ili za poboljšanje uvjeta stanovanja.

Osnovno je da za početak podneseš odgovarajući zahtjev MOBMS-ovoj Upravi za stambeno zbrinjavanje i čekaš da ti ime osvane na Listi koju možeš vidjeti u lokalnoj HVIDRI & prvostupanjsko tijelu koje odlučuje o pravima HB.

Što se tiče plina (upravo slušam o amonijaku u Karlovcu - tužno), evo što kaže Zakon:

"Pravo na komunalno opremanje stambenog objekta imaju i osobe iz članka 36. ovoga Zakona ako ostvaruju pravo na dodjelu stambenog kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja na istome stambenom objektu, kao i osobe koje nisu podnijele zahtjev za stambeno zbrinjavanje, ako se u posebnom postupku utvrdi da bi imale to pravo, o čemu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izdaje odgovarajuću potvrdu."

Pod komunalnim opremanjem građevinskog zemljišta podrazumijevaju se: priključci i mreža za osiguranje priključka i elektro priključak, priključak na vodovod i odvodnju, instalacije DTK (distributivne telefonske kanalizacije) te ako na određenom području postoji medij za grijanje – plin i/ili toplovod.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako tražiš kredit za kupnju kuće ili stana onda nemaš pravo na besplatne priključke(što se je meni dogodilo) a ako tražiš kredu za izgradnju kuće onda imaš pravo na besplatne priključke...ironija je u tome da dobiješ isti iznos za obadva kredita...kad sam se žalio objašnjenje je bilo da kad kupuješ kuću ili stan,podrazumjeva se da objekat ima sve komunalije :-? ...sa lovom koju sam dobio nisam mogao kupiti niti stan niti kuću,pa sam kupio započetu gradnju kuće... grad mi je izašao u susret,(što nije trebao po zakonu) platio mi je sve priključke osim plina...to je bilo 1996g. a plin mi je prošao kroz ulicu tek prošle godine...da je bio plinovod 96g. i to bi ostvario preko grada,ali vlast se promjenila,pa eto... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija