Jump to content

Kazna (opomena za plaćanje) - prekoračenje brzine iz Italije


šokre2k

Preporučene objave

Krajem 2019. godine sam u Italiji snimljen kamerom kako vozim 2 km/h brže od dozvoljenog (točnije 7 km/h, ali se oduzima 5) i do sada mi ništa nije stizalo na kućnu adresu. Prije koji tjedan mi je došla ova opomena iz privitka. Tražeći po internetu našao sam kako kazna za takva prekoračenja iznosi 35€, dok me se ovdje tereti za 118. Iako u dopisu piše kako mi je poslana obavijest (možda i je), ja je nisam primio. Pitao sam i ukućane da li je itko išta potpisivao ili vidio ikakvo pismo iz Italije te svi kažu ne. Malo mi je neozbiljno s njihove strane takav dopis slati bez povratnice, ali očito funkcioniraju na takav način.

Imam li ikakvog temelja pisati im išta i žaliti se (tražiti povratak na originalni iznos), jer koliko vidim ovo više nema veze s policijom/sudom nego s odvj. društvom.

Drugo pitanje: u slučaju da ne platim, mogu li me ovršiti? Koliko sam čuo prije se nije moglo, ali po novome navodno može.

Hvala unaprijed.

20221006_170521.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Kazna (opomena za plaćanje) - prekoračenje brzine iz Italije

Zahvaljujem na odgovoru.

Da li ste 100% sigurni kako me ne mogu ovršiti? Jer ako je tako, kaznu u tom iznosu ne namjeravam platiti, pošto ne planiram u Italiju u skorije vrijeme. Ali ako mi pošalju originalni iznos od 35€, platit ću.

Kako mislite na granici? Jer kada sam bio zadnji put bio granica (GP Gorizia) je bila potpuno prazna. Ni žive duše. Ili ste mislili na ulaz iz Hr u Slo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Pozdrav, trebao bi mi savjet za plaćanje kazne iz Italije. Naime auto je na firmu i poslali su nam u 6 mj da moramo poslati očitovanje o tome tko je vozač te njegove podatke, i da platimo kaznu. Sve smo to napravili, poslala sam uplatu o kazni u visini 220 eura i sada nakon 2 mjeseca dobijem novo pismo da opet treba platiti sad ne kao firma na kojoj je auto nego kao osoba koja je vozila. Opet u visini od 200 i nešto eura. Molim vas može li pomoć i kako to da terete za prekršaj i firmu i vozača?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se da će se još netko javit, jer sam poslala mail na njihovu adresu pa čekam i njihov odgovor a u međuvremenu sam zvala i prekršajni sud u Splitu i oni su mi rekli kao nema zavedeni prekršaja ni na firmu ni na mene osobno, te da ni njima nije jasno zašto dva puta plačati istu kaznu. Hvala vam svakako na odgovorima. I šta su maknuti dopisi, toliko sam iznervirala da nisam pazila jel ima osobnih podataka. 

uređeno: od Lucijaerc
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija