Jump to content

Podjela novca nakon ovrhe


Biserka Eršek

Preporučene objave

Poštovani,

Kod ovrhe nad jedinom nekretninom mi je preostala jedino još podjela iznosa dobivenog na dražbi. Ovrhovoditelj traži oko 30 tisuća eura (većina su kamate) a meni ide ostatak. Problem je nastao kad su stvarne korisnice kredita i nasljednice istog zatražile na to još 13 tisuća eura a nisu platile niti jednu ratu kredita (imaju nasljeđenu imovinu). Kredit po kojem sam ja jamac je služio za refinanciranje njihovih dugova odnosno ja ovom ovrhom plaćam sve njihove (i navedene u njihovom zahtjevu) dugove do tada. To je mom bratu već direktno plaćeno ali da i nije taj iznos plaćam ovrhovoditelju i na to još 27 tisuća eura duga koje ostaju njima jer sam već određeni iznos platila direktno banki (krivotvorena zadužnica na kojoj sud temelji ovrhu je na iznos od 30 tisuća eura a prava je bila na otprilike 23 tisuće eura).Postoji li neki zakon na koji se mogu pozvati gdje jasno piše da se ne može dva puta naplaćivati isti iznos prilikom ovrhe?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj potpis bi mogao biti moje jedino ako je javni bilježnik na prevaru podmetnuo dokument na potpisivanje. Ne znam koja bi se druga riječ koristila da se tako dogodilo osim krivotvorenje.

 

 

Kad sam već stavila ugovor nadam se da mogu tu i  postaviti pitanje. Dobila sam i ovu informaciju: "Ugovor je kao takav nepošten, čak se može oglasiti da nije niti nastao jer ga nije potpisala ovlaštena osoba nego direktor poslovnice (to je proces koji traje par godina kod nas, na žalost), sadrži i nepoštene ugovorne odredbe, koje vi kao jamac isto možete isticati i pokrenuti proces", Mogu li se pozvati na ništetnost ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Biserka Eršek je napisao:

ali moj brat i mama su pokojni a podaci pokojnika se smiju objavlti.

Ne smije.

prije 1 sat, Biserka Eršek je napisao:

Jel se to odnosi i na ime i prezime?

Da, naravno.

prije 1 sat, Biserka Eršek je napisao:

Ako da, mogu li se ostaviti bar inicijali jer kakve svrhe ima pitanje ako nitko ne zna o čemu ili kome se radi?

Za točan odgovor uopće nisu bitni osobni podaci pojedinaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram li onda staviti dokumente ili mi netko može odgovoriti i ovako na prvo pitanje. Naišla sam na informaciju među vašim objavama.

"Nema zakonske osnove za povrat ulaganja učinjenih prilikom adaptacije kuće kad su ta ulaganja izvršena dobrovoljno i besplatno, pri čemu se nije očekivala niti zahtijevala naknada."

(VSRH, Rev -580/2007-2 od 29. kolovoza 2007.).-

Mogu li to spomenuti u podnesku kako bi sud odbacio taj zahtjev pa ne bi bilo potrebe o razmatranju dva put plaćenog iznosa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel ovako dobro? Stvarno se ispričavam ali nisam znala da se ne smiju objavljivati dokumenti s osobnim podacima. Moji svi su bili dostupni svima prije i dok je trajala dražba pa sam mislila da se smiju.

Ističem kako osobe koje su podnijele zahtjev nikada nisu živjele u stanu koji spominju u zahtjevu niti su imale namjeru iako im je bilo ponuđeno kako bi lakše otplatili kredit. Dokumenti idu uz prvo pitanje.

1.jpg

Bez naslova.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija