Jump to content

Mjernik traži potpis


4mm6mm

Preporučene objave

Poštovani novi vlasnik parcele do moje,izveo je mjernika da oznaci među.. I tu nema nista sporno,, mjernik je odradio posao cak je moju parcelu uvecao za oko jedan metar?? Premda je postojeca živa ograda tu vec skoro 50 godina: Dolazio je dva puta i dva puta mjenjao položaj kolcica.Uz rijeci dođite do nas ured da potpišete,a ako ne možete vlasnici ce vam donijeti papir na potpis. Moje pitanje glasi... šta ja to trebam potpisati, ako je mjernik osoba od povjerenja,i ovlasten je za određivanje međa??Osobno meni se njegova mjera sviđa.. ali sada je moja parcela uvecana za jedan metar prema novim vlasnicima.. i nije u skladu sa drugim susjedom.. ispada da sam ja gabaritima ušao u susjedov posjed.. koji se koristi vec 50 godina.. istina susjed se ne bunii nema nikakvog spora.. za sada.. Molim ako mi mozete odgovoriti da li je to praksa da se mjerniku daje za pravo tj suglasnost na novu izmjeru.. Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može bit više razgloga u koju svrhu vas zove geodet da potpišete. Možda novi vlasnik jednostavno želi napravit novi (betonski) zid, možda priprema dokumentaciju za ishodenje glavnog projekta za gradnju ili jednostavno želi uredit međe. Skoro svaki geodetski elaborat koji se radi u takve svrhe ima dio koji se zove "Izvještaj o međama" koji se daje prvim susidima na uvid i potpis. Ima više metoda (npr. najnovija katastarska izmjera) na osnovu čega se iskolče međe i postoji šansa da je uistinu postojeća živa ograda nekoć postavljena na krivu poziciju.

U krajnju ruku, možete otić do njihovog ureda i provjerite/pročitajte šta vam daju na potpis pa sami procjenite i pitajte ako vam je šta nejasno.

uređeno: od MaksGripp
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.. evo mene opet.. stigao je tkz elaborat što nije ništa drugo do izvadak iz katastra.. međa je ucrtana prije 60 god i kao takva je i sad prikazana.. badave su postavljeni kolcici kad je poslan samo katastarski izvadak... i brojevi parcela koji granice sa susjedom.. ne znam da li je takva praksa.. zasto ne odem u ured koji je vršio izmjeru?? Pa zato sto je agencija u Petrinji a ja sam u Ozlju.Po ovom planu njegova parcela je povecana za kakvih 50 kvadrata... a u katastru se vodi da je veca samo 3 kvadratna metra od moje.. da je širina na duzinu od 82,5 metara 13,86 .. što odgovara 1144 kvadrata... moja je površine 1142 kvadrat i širina treba biti 13,83.... sad je njihova parcela proširena na 14,5 metara.. i stanje ne odgovara kvadraturi.. naravno zakinut je susjed njima sa druge strane i to na jednoj strani za dobra 2 m... moje je plan otici sutra u katastar .. jer.. po njihovom dopisu ako ne ulozim žalbu do  07.11. 2022 god oni ce smatrati da se slažem.. a ja sam sada toliko nepovjerljiv da se bojim šta ce oni ucrtati... možda sam dosadan al ova igra mi sad ne izlazi iz glave sve je prelijepo prikazano da bi bilo istinito.. ako me neko razumije molim za savjet.. zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ja ću se nadovezati samo pitanjem, jeste li uspjeli u međuvremenu otkriti što se to dogodilo i kako se dogodilo? Ja imam problem da je susjed izveo geodeta koji nije iskolčio teren, a došli su tražiti suglasnost za gradnju, te nam pokazali samo zadnju stranicu elaborata, pa nismo uopće znali što potpisujemo. Sad ispada da je ranije izvršena digitalizacija katastarskih čestica i to neprecizno, tako da digitalno utvrđene međe ne odgovaraju situaciji na terenu, te smo doživjeli šok kad smo mi izveli geodeta da iskolči teren i ispalo je da je naša međa dva metra u našem terenu. Susjed je trebao izvršiti utvrđivanje međe na terenu u našem prisustvu, ali to nije učinio (iako su u elaboratu kojeg smo tek naknadno dobili na uvid naveli da su teren iskolčili). Uglavnom, sad moramo uložiti žalbu na njihovu građevinsku dozvolu, ali budući da ne znam što da točno u njoj navedem, pretražujem forume za slične situacije. U svakom slučaju, nadam se da ste Vi uspjeli riješiti svoju situaciju. Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija