Jump to content

renovacija kuce glavni projekt


brederode666

Preporučene objave

Postovani,

zeljeli bi u potkrovlju koje je vec stambeni prostor podigniti nadozid za 45 cm (ukupna visina 120cm sto je dozvoljeno bez gradevinske dozvole ali uz izradu glavnog projekta) i zamijeniti staro kroviste. Zbog nadozida dolaze novi prozori na zabatne zidove (dosada su bili mali balkoni). Glavni projekt je napravljen od ovlastenog arhitekte i ukljucuje misljenje staticara. Projekt je napravljen i za prizemlje sto principu vjerojatno i nije bilo potrebno za dozvolu jel su svi radovi kozmeticke prirode (drvenarija, novi prozori, kupaonica, kuhinja, zbuka, instalacije) ili poboljsanje izolacije ( vanjski zidovi).

Glavni projekt se treba sada predati na opcinu da se rusenje krova i potkrovlja i renovacija moze poceti. Mi smo misljenja da je dovoljno predociti stavke u glavnom projektu koje se odnose na potkrovlje+kroviste. Za radove u prizemlju mislimo da to nije potrebno jel se nista ne mjenja. Koje je vase misljenje?

Drugo: da li moramo za ove radove imati nadzornog inzinjera? Kuca je 140m2. Ako da, da li se to samo odnosi na potkrovlje i kroviste? Hvala na savjetu, Tomica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete predočiti dijelove ili kako ste naveli stavke glavnog projekta. Pravilnikom o obveznom sadržaju i opremanju porjekata je propisano šta sve projekti, ovisno o vrsti trebaju sadržavati. Tako da ne vidim razloga zašto ne predate cijeli glavni projekt prilikom prijave početka građenja.

Dana 02. 11. 2022. u 15:56, brederode666 je napisao:

da li moramo za ove radove imati nadzornog inzinjera?

Da, za radove iz članka 5. Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima (u šta spadaju vaši radovi) propisana je obveza stručnog nadzora nad građenjem. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija